'

Apr 15
RUINEN - In het voorjaar begint de natuur te ontwaken. Ook in het Dwingelderveld groeit en bloeit er van alles. De kikkers laten zich weer zien, veel vogelsoorten fluiten hun mooiste lied en verschillende bomen hebben vrolijk kleurend bloesem. Een mooi moment om de natuur in te gaan. Tijdens het paasweekend zijn er elke dag leuke excursies of activiteiten bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen.


Foto: Natuurmonumenten – Thea Bezemer
Op vrijdagavond 19 april is er een volle maanhuifkartocht. Rustig zittend in de huifkar rijdt men het donkere Dwingelderveld in. Zaterdag 20 april is er een presentatie met oude beelden van het natuurgebied. Een gids geeft uitleg over de getoonde beelden en vertelt de verhalen van vroeger. Op 1ste en 2de paasdag is er een wandeling met de boswachter. Samen met de gids wandelt men door het natte heidegebied en onderweg wordt ook de schaapskooi van Ruinen bezocht. Voor kinderen zijn er dagelijks leuke speurtochten, zoals Brammetje het Lammetje of de Wereld van OERRR.

Bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen is dagelijks geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Meer informatie en aanmelden voor de excursies kan op www.nm.nl/bcdwingelderveld

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA