'

Apr 15
ZUIDWOLDE - Gemeente De Wolden heeft samen met Natuurvereniging Zuidwolde honderd nestkastjes opgehangen in Zuidwolde en omgeving. Wethouder Mirjam Pauwels plaatste gisterochtend het honderdste exemplaar in de boom bij de voetbalvelden. Met de nestkastjes wordt de ondersteuning van de vogelstand en de bestrijding van de eikenprocessierups gecombineerd.


Op de foto: De heer Wolter Moorman van Natuurmonumenten en wethouder Mirjam Pauwels van gemeente De Wolden. foto: André Weima
Wethouder Mirjam Pauwels heeft eigenhandig een van de nestkastjes opgehangen. “Het ophangen van nestkastjes is een mooi begin van natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups”, zegt wethouder Pauwels, “op die manier proberen wij overlast te voorkomen. Maar ook onze inwoners kunnen een handje helpen door thuis nestkastjes in de tuin op te hangen.”

Samen met kinderen
De nestkastjes zijn door Natuurvereniging Zuidwolde samen met kinderen in elkaar gezet en vervolgens opgehangen. Ze hangen op locaties waar vorig jaar eikenprocessierupsen zijn verwijderd. Verwacht wordt dat daar ook dit jaar weer rupsen gaan nestelen. Wolter Moorman van de Natuurvereniging legt uit: “Door het ophangen van de nestkastjes stimuleren we de vogelstand en worden zij ingezet als natuurlijke vijand van de eikenprocessierups. Ze kunnen wel eens een belangrijke rol spelen bij het onder controle krijgen van de eikenprocessierups. Dat hopen we natuurlijk!”

Naar de toekomst
Het ophangen van honderd nestkastjes is een mooi begin. Wethouder Pauwels: “We blijven de ontwikkelingen volgen, wie weet gaan we het aantal in de toekomst verder uitbreiden.”

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA