'

Apr 15
RUINERWOLD - Voor Kios stond zondag de hervatting van de veldcompetitie op het programma. En dat met een wedstrijd tegen het NIC uit Groningen. Een treffen tussen de degradant uit de Hoofdklasse en een promovendus uit de 1ste klasse. Op de ranglijst stond NIC echter maar 1 punt boven de Spekbraanders.
Kios begon scherp aan deze ontmoeting. Middels een strafworp en een afstandsschot nam het gelijk met 0-2 het initiatief. NIC bracht zichzelf niet van de kaart een sloot met 2-2 weer aan. Kios bepaalde het tempo. Het had rebound overwicht en waren verdedigend goed ingesteld op de Groningers. Echter kon het niet voorkomen dat het vele strafworpen en vrije ballen tegen kreeg. Hierdoor bleef Nic bij. Want Kios leidde de dans met 2-5, 4-7 en 5-8. Kios speelde krachtig in de duels en legde de thuisploeg het vuur aan de schenen. Maar zo vlak voor rust vielen de goals ook bij Nic en kwam het terug via 7-9 naar 10-10. In de laatste minuut scoorden beide nog 1 maal en met 11-11 gingen beide ploegen de kleedkamer in.

Tweede helft zo doorgaan was het devies van Christian Lucas. Controle houden in de aanvallen en verdedigend cleaner blijven waren de basis voor deze overwinning. Gelijk pakte Kios de draad weer op en kwam Janita Zantinge en Ernst Kuik op de 11-13. Dit verschil kon Kios de gehele wedstrijd volhouden. Tot soms wat frustratie van de thuisploeg. Het werd met 13-15 en 15-17 wel steeds wat grimmiger. De prima fluitende scheidsrechter duo moest het steeds meer ingrijpen. De gehaastheid bij Nic nam toe, maar Kios bleef rustig de aanvallen goed opzetten met wederom veel rebounds. Op einde nam Ramon Karsten aanvallend Kios bij de hand. 3 treffers van hem op 16-19, 19-21 en 21-23 leidde hij Kios naar de overwinning. Rogier Nijdam kwam nog binnen de lijnen voor de goed spelende Henk-Mart vd Wal voor meer rebound kracht. Hierdoor konden Daniek vd Wal en Janneke de Lange meermaals aanleggen. Daniek schoot de 22-24 er in en het slotwoord was voor Ramon. Nic scoorde gelijk de 23-24, maar met zijn treffer in de laatste minuut bracht hij Kios wederom op twee verschil en won Kios met 23-25 van Nic Groningen.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA