'

Apr 20
DE WOLDEN - Vorige week is er in de gemeenten De Wolden en Hoogeveen volop geplogd. Voor wie het nog niet weet; ploggen is afval oprapen tijdens het hardlopen (of wandelen). Het was voor het eerst dat dit georganiseerd is. Velen zullen ploggers bezig gezien hebben langs de wegen in hun opvallende gele hesjes.

Dat was een mooie actie in het kader van bewustwording; die rommel ligt wel in mijn leefomgeving, maar als niemand er iets aan doet verdwijnt het nooit meer. Ploggers kregen van voorbijgangers zelfs complimenten en bedankjes. Laten we hopen dat velen geïnspireerd zijn om ook zwerfafval te rapen.

Resultaten

Van maandag tot en met zaterdag zijn er ploggers op pad geweest. Er zijn ruim 200 ploggers op uit getrokken in veertien groepen en soms individueel, sommigen hebben zelfs vaker dan één keer geplogd. Er zijn bijna 100 zakken afval geraapt! Plus al het extra afval wat geen ‘normaal’ zwerfafval is; zoals landbouwplastic, vloerbedekking, wielen, een tv, speciekuip, kapot tuinmeubilair, pvc-buis, ijzeren goten, etc. Alles bij elkaar weegt het opgehaalde afval naar een (grove) inschatting ca. 650 kilo!

Dubbel gevoel bij iedereen waarschijnlijk, mooi dat het opgeruimd is, maar ook hoe is het mogelijk dat er zoveel troep in onze leefomgeving ligt? Gelukkig zijn er ook groepen die besloten hebben vaker te gaan ploggen.

We zijn nog niet klaar

Maar het is nog lang niet klaar! Gezien het succes van het ploggen, zowel in aantal deelnemers als geraapte hoeveelheden, lijkt het de initiatiefnemer Peter Berendse uit Ruinen en de deelnemende groepen een goed idee om in de laatste week van september op herhaling te gaan. Hopelijk doen er dan nog meer groepen mee en meer gemeenten in de provincie Drenthe.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA