'

Mei 16
REGIO - De meeste dromen zijn bedrog? Niet bij het Eurovisie Songfestival! Een groot Nederlands zanger zong ooit dat de meeste dromen bedrog zijn. Niets is echter minder waar, zeker als je kijkt naar duizenden ambitieuze zangers die een sprong in het diepe wagen. Een sprong in het diepe om hun grootste dromen waar te maken, op zoek naar die geweldige overwinning. Tassen worden gepakt, op weg naar het onbekende. Klaar om te stoppen met dromen en gewoon te doen!
Dit klinkt allemaal diepzinnig en misschien vraag je je af waar deze filosofische gedachten vandaan komen? Deze inspiratie ontstaat natuurlijk door het Eurovisie Songfestival van 2019! Komende zaterdag de 18e mei is de grote finale waar we met smart zullen wachten op de bekendmaking van de winnaar van het Songfestival van 2019. Het podium waar ambitieuze zangers hun droom najagen en waar voor in ieder geval een zanger dromen werkelijkheid zullen worden.

Wellicht ben je niet zo bekend met het Songfestival en vraag je je af waar al die drukte nu voor is? Het Eurovisie Songfestival wordt ieder jaar in mei gehouden en is een zangwedstrijd, toegankelijk voor leden van de Europese Radio-unie, de EBU. Anders dan de naam doet vermoeden, doen ook enkele landen buiten de EU hieraan mee, mede doordat deze landen ook lid zijn van de EBU. Het Songfestival wordt al sinds 1956 georganiseerd.

Het Eurovisie Songfestival van 2019 is alweer de 64ste editie en dat betekent dat we vlot op weg zijn naar een eeuw aan talentvolle sterren die door het festival zijn voortgebracht. Denk aan grote namen als ABBA en Celine Dion. Iedere deelnemer hoopt om een dergelijke droomstart van een glansrijke zangcarrière.

Ieder jaar zit het Songfestival bomvol verrassingen en dat is met de editie van 2019 niet anders. In de eerste halve finale werden al de volgende landen uitgeschakeld: België, Finland, Georgië, Montenegro, Portugal en Polen. Landen die wel de hooggespannen verwachtingen wisten waar te maken en door zijn naar de finale van zaterdag 18 mei aanstaande, zijn: Australië, Wit-Rusland, Cyprus, Tsjechische Republiek, Estland, Griekenland, Ijsland, San Marino, Servië en Slovenië.

Het is niet alleen een internationale vakjury die het lot van de zangers en zangeressen bepaalt. Voor een groot deel is het het televisiekijkende publiek waarop het enthousiasme en de toewijding van de deelnemers moet worden overgebracht. Het publiek bepaalt voor een deel wie de winnaar van 2019 zal worden.

Het Songfestival wordt al sinds de start ieder jaar op televisie uitgezonden. Het mag zich dan ook het langstlopende jaarlijks terugkerende televisie competitie noemen. Daarnaast is het ‘s werelds langstlopende televisieprogramma. Sinds 1967 volgen kijkers ook van buiten Europa de muzikale verrichtingen van de deelnemers.

Wil jij deel uitmaken van de actie rondom het Eurovisie Songfestival, en wil jij inschatten wie de winnaar van de grote finale wordt, dan ben je bij het Unibet Eurovision Wonderland aan het juiste adres. Wie is volgens jou de ster van het Songfestival en wie beschikt over de X-factor?

Leef je droom en claim je eigen overwinning door de jury een stap voor te zijn met het kiezen van de winnaar. Bekijk het fantastische Songfestival van Tel Aviv 2019 en claim je winnaar.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA