'

Jun 12
DRENTHE - Decennialang komt tv-maker en journalist Rick Nieman al in Italië. Hij houdt enorm van het land en van de mensen. Dit voorjaar was de 8-delige documentaireserie Langs Romeinse Wegen te zien op televisie, waarin hij kriskras door Italië reisde. In het kader van de tentoonstelling Sprezzatura – Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910) is Nieman op zondag 16 juni 2019 te gast in het Drents Museum. Cunera van Selm, journalist van RTV Noord, interviewt hem over zijn band met zijn geliefde Italië.
Tickets
Het interview met Rick Nieman vindt plaats op zondag 16 juni om 14.00 en 15.30 uur in de Statenzaal van het Drents Museum. Tickets kosten € 5,00 (exclusief museumentree) en zijn alleen online verkrijgbaar via https://tickets.drentsmuseum.nl/activiteiten.

Rick Nieman
Nieman (1965) is tv-maker en journalist. Hij presenteert onder andere WNL op Zondag voor NPO1 en Haagse Lobby voor NPO2. Boeken van zijn hand zijn onder meer Altijd Viareggio (roman) en Wat wij van Amerika kunnen leren (essay).

De tentoonstelling Sprezzatura
Tot en met 3 november 2019 schitteren 19de-eeuwse Italiaanse meesterwerken in het Drents Museum in Assen. In de tentoonstelling Sprezzatura staat het werk centraal van maar liefst veertig schilders uit heel Italië, zoals Antonio Mancini, Giovanni Segantini en Giuseppe Pellizza. De schilderijen zijn voornamelijk afkomstig uit prominente Italiaanse museale collecties, waaronder het Uffizi in Florence. Een groot deel is niet eerder in Nederland te zien geweest. Voor meer informatie: drentsmuseum.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA