'

Jun 14
uit handen van burgemeester Roger de Groot

DE WOLDEN
- Na een opleiding van vier maanden krijgen de 12 Politiekids dinsdag 18 juni hun welverdiende diploma. In februari zijn de Politiekids gestart met het project met het afleggen van een eed. Daarna hebben de kinderen de opleiding gevolgd. Dinsdag 18 juni laten ze tijdens het examen zien wat ze allemaal hebben geleerd. Aansluitend is de diploma-uitreiking door burgemeester Roger de Groot.
Bij Politiekids maken kinderen op een leuke manier kennis met het politiewerk en krijgen zij de unieke kans om een kijkje te nemen in de politiewereld. Gedurende vier maanden worden ze opgeleid tot Politiekid. Tijdens deze opleiding leren ze de vaardigheden van agenten. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan conditieverbetering, mentale en fysieke weerbaarheid, samenwerken in een team en positieve groepsvorming.

Landelijk project
Politiekids is een landelijk project en heeft zich op andere plekken al bewezen. Dit was voor wijkagent Albertje Lensen, jongerenwerker Dieuwertje Jansen en schoolmaatschappelijk werker Lucie van Zanten van Welzijn De Wolden onder meer de reden om het project naar De Wolden te halen. Albertje Lensen: “Het project brengt de kinderen op een positieve manier in aanraking met de politie en geeft ze een kijkje in de keuken van het veelzijdige werk van de politie. Voor de kinderen is het ook waardevol omdat ze – zoals het een echte agent betaamt – gaan werken aan een goede conditie en een gezonde leefstijl. Door de Politiekids leren ze nog beter samenwerken in een team. Politiekids is een samenwerking tussen de politie, gemeente De Wolden en Welzijn De Wolden.”

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA