'

Jun 15
DE WIJK - De meeste mensen moeten er niet aan denken om met de auto in het water te geraken. Toch gebeurt het jaarlijks bijna achthonderd keer in ons waterrijke landje. Daarbij vallen tussen de vijftig en honderd slachtoffers. Niet iedereen weet wat te doen als hij of zij met de auto te water raakt. Vaak is er een paniekreactie. Daarom organiseerde VVN Drenthe, in samenwerking met VVN afdeling Zuid West Drenthe een programma met betrekking tot educatie, voorlichting en preventie in Zwembad De Slenken in De Wijk.



foto's BS/Weblog-dewolden.nl
Tijdens deze zgn. experience leerden de deelnemers hoe ze het beste kunnen reageren in een dergelijke situatie. Daarnaast ondervindt men aan de lijve hoe het is om met auto en al in het water te belanden. Dit werd verzorgd door de instructeurs van Duikschool Divearound. Arnoud Gengler van Atlas Sport is een van de eersten die plaats neemt in de auto om deze ‘experience’ te ondergaan. Rustig en behendig klimt hij snel uit het zinkende voertuig. ‘Toch wel een bijzondere en beangstigende ervaring’. Gelukkig was er voor de deelnemers weinig gevaar te duchten. Twee duikers waren aanwezig om eventueel snel assistentie te verlenen. Jeroen Langenkamp van Divearound. ‘Deze dag is ook bedoeld om mensen er bewust van te maken wat er kan gebeuren, daarnaast geven we tips en trucs om zo snel mogelijk uit de zinkende auto te komen’.

Reddingsbrigade De Dukers Nijeveen waren ook aanwezig om voorlichting over zwemmend redden en waterhulpverlening. De VVN-activiteiten bestonden uit het testen reactiesnelheid, een parcours met alcoholbrillen, foldermateriaal, verkeersquiz, informatie en opgave voor de diverse cursussen van VVN. De Brandweer was ook aanwezig met een voertuig om voorlichting te geven over de gevolgen van ongelukken met een auto te water. Jan Huizing van veilig verkeer afdeling De Wolden sprak van een ‘geslaagde dag’.


Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA