'

Jul 30
ZUIDWOLDE - Houdt u van cultuur en bent u ook sportief? Dan is dit zeker wat voor u! Museum De Wemme in Zuidwolde organiseert samen met Onderduikersmuseum De Duikelaar in Nieuwlande en het Kinder- en Poppenwagenmuseum in Echten twee Culturele Fietsrondjes. Iedere donderdag in juli en augustus kunt u op de fiets vertrekken vanuit De Wemme aan de Burgemeester Tonckensstraat.


Eerst wordt De Wemme bezocht en is er iets te drinken. Daarna op de fiets naar een van de andere musea. Ook daar weer een bezoek en iets te drinken. Tenslotte terug naar het beginpunt. Vanaf 10.00 uur kan men bij De Wemme starten naar Nieuwlande. Deze route is 38 kilometer lang en gaat voornamelijk over mooie bospaden, langs water en door weilanden. In de buurt van De Duikelaar is nog een onderduikershol te bezoeken. De route is, behalve naar het onderduikershol, goed toegankelijk voor scootmobielen.

Vanaf 13.00 uur vindt de start naar Echten plaats. Dit rondje heeft een lengte van 25 kilometer en is ook erg afwisselend, maar is minder geschikt voor scootmobielen. Museum De Wemme heeft naast de bijzondere collectie handkarren, dit jaar de tentoonstelling “Op Sokken & Sandalen – Laten We Wel Zijn”. In de tuin en de koffiekamer zijn beelden van Zjkln te bezichtigen. In De Duikelaar zijn “Nooit iemand de deur wijzen”, “Van Overgave en Verzet” en “Gezocht. Het verzet van Johannes en Marinus Post” te zien. Het Kinder- en Poppenwagenmuseum herbergt een mooie collectie kinder- en poppenwagens uit 1850, 1860, 1900 en de jaren 40, 50, 60 en 70 en verder nog veel meer over het eerste levensjaar van het kind.

U kunt ook starten in Nieuwlande (vanaf 10.00 uur) of vanuit Echten (vanaf 13.00 uur). Kinderen van 6 t/m 12 jaar betalen € 3,50. Vanaf 13 jaar zijn de kosten € 8,00. Dit is inclusief toegang tot beide musea, twee keer koffie/thee/ranja, de route op papier en voor de kinderen een mooi aandenken.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA