'

Aug 25
DE WIJK - Op zaterdag 31 augustus 2019 gaan Henk Kreeft, Mark Cuperus, Caroline de Graaf-Tolkamp en Caroline Pekel- Martens uit De Wijk de uitdaging aan om in estafettevorm van Zoutkamp naar hartje stad Groningen te zwemmen een afstand van bijna 35 km.
Henk Kreeft: ‘Wij gaan niet alleen de sportieve uitdaging aan, maar willen ook geld ophalen voor het goede doel, namelijk het UMCG Kanker Researchfonds. Sponsor ons, dit kan op onze FB deelnamepagina Thorpe´dos’.

De stichting Groningen Swim Challenge organiseert elk jaar een zwemtocht vanaf Zoutkamp tot Groningen. Dwars door het Reitdiep, dus met recht een challenge. Deelnemers gaan niet alleen de sportieve uitdaging aan, maar halen ook met hun team minimaal 1500 euro op voor het goede doel, namelijk het UMCG Kanker Researchfonds.

In 2019 zal de zesde editie van de Swim Challenge wederom in Zoutkamp starten. Onder begeleiding van boten met vrijwilligers, coaches en schippers zullen honderd deelnemers in estafettevorm de ruim 33 kilometer tot de Oosterhaven in Groningen zwemmend volbrengen. In praktijk zwemt iedere zwemmer ongeveer acht kilometer. Daarnaast organiseren wij voor de tweede keer de Ultra Challenge, speciaal voor ervaren en snelle zwemmers. Die mogen een kleine vijftig kilometer van Lauwersoog naar de stad Groningen overbruggen in dezelfde tijd!

De Swim Challenge van 2019 zal de grootste en meest diverse editie tot nu toe worden. Naast de estafette zwemtocht van Zoutkamp naar de binnenstad van Groningen worden de City Swim en Heel Groningen Zwemt voor de vierde maal georganiseerd. Al deze zwemactiviteiten dragen bij aan de uiteindelijke opzet van de stichting: zwemmen voor het goede doel! www.groningenswimchallenge.nl


Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA