'

Jul 15
ZUIDWOLDE - Alle koren van de Koorschool Viva La Musica zingen op zondagmiddag 7 juli om 16.00 uur tijdens het zomerconcert in de Ontmoetingskerk in Zuidwolde. Om de zomer in te luiden zingen het beginnerskoor, het kinderkoor en het jeugdkoor van de koorschool liedjes uit verschillende tijden, waarbij een theaterelement niet ontbreekt.
De kinderen worden begeleid door een pianist en een gitarist, waarbij vooral de jonge kinderen ook uitbeelden waar de liedjes over gaan. Daarin zijn de kinderen als koor maar ook heel vaak solo te horen en laten ze horen hoe ver ze al zijn gevorderd als zanger of zangeres.

Geluid en gebaar

De jongste groep zingt een aantal oud Nederlandse kinderliedjes, zoals ze vroeger veel gezongen werden maar die bijna in de vergetelheid zijn geraakt. Ook de nieuwe volksliedjes worden gezongen en uitgebeeld. De meeste liedjes zijn heel vrolijk, sommige ook dramatisch maar altijd met een goede afloop.

Het kinderkoor (jongens en meisjes) uit groep 6, 7 en 8- zingt Engelse, Russische, Ierse en Nederlandse volksmuziek. Zomerse geluiden zijn te horen in het koekoekslied en het stemmige avondlied. Het dramatische lied van een jonge zanger die ten strijde moet trekken heeft een heel andere sfeer, net als een swingend Argentijns lied. Een liefdesliedje van Mozart staat ook op het programma en het lied Hey ho nobody`s home wat hier en daar zelfs driestemmig is.

Filmmuziek

Het jeugdkoor waaiert in haar muziekkeuze weer ver uit over de landsgrenzen. De jonge vrouwen beginnen in Zweden maar steken dan al snel de Atlantische oceaan over naar de V.S. en Canada. Het jeugdkoor zingt een aantal liederen die gecomponeerd zijn als filmmuziek, zoals I feel pretty uit de West Side Story. Als verrassing klinkt een lied uit deze eeuw in onze eigen taal op tekst van Paul van Ostaijen.

Het concert start 16.00 uur in de Ontmoetingskerk in Zuidwolde en duurt tot uiterlijk 17.15 uur. Er is geen pauze. Het concert is voor kinderen vanaf 5 jaar.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA