'

Jul 11
REGIO - Het Taribush Kuna festival is een vierdaags cultuurfestival voor jong en oud, midden in de natuur. Je vindt er muziek, theater, kunst, poëzie, workshops, foodtrucks en allerlei (ont)spannende activiteiten. Taribush Kuna wordt gehouden van donderdag 18 t/m zondag 21 juli aan de rand van Nationaal Park het Dwingelderveld. Taribush Kuna is in 2008 begonnen als een kleinschalig kunst en cultuur festival, maar is ondertussen uitgegroeid tot een begrip in Drenthe en ver daarbuiten. Dit jaar beleeft Taribush Kuna haar elfde editie. Jij komt toch ook?

Foto: Michiel ter Elst
Divers programma voor jong en oud
Taribush Kuna is zeker de moeite waard voor muziekliefhebbers. Er zijn verschillende podia waar bands en singer-songwriters optreden. Zo trapt Balkanova Orchestra het festival af op podium Supernova, staat CYNN donderdag te spelen op podium De Buffel, kan je met een biertje in de hand neerstrijken in café Guanaco om Evelien Storm te horen en zal De Baron op zondag los gaan op het hoofdpodium. Tijd genoeg dus om weg te dromen bij gevoelige liedjes, spannende nieuwe muziek te ontdekken of los te gaan op de dansvloer.

Maar Taribush Kuna is meer dan muziek. Er is theater, met een erg divers programma. Voor zowel jong en oud is er wat te beleven. Denk aan cabaret en kleinkunst, improvisatietheater, kindervoorstellingen en uitvoeringen voor volwassenen. Naast het Bostheater, loopt er een flink aantal straatartiesten rond die je graag op onverwachte momenten trakteren op een show. Ook is Staatsbosbeheer weer van de partij op de Boswachterswereld met interessante workshops en activiteiten.

Kunst op Kuna met Kunstexpeditie
Kunst mag niet ontbreken op het festival. Zo exposeren diverse kunstenaars hun werk op het festivalterrein. Nieuw dit jaar is een heuse Kunstexpeditie binnen het thema ‘Kado voor de Natuur’. Veel werken zijn geïnspireerd op de natuur, wat altijd een bijzonder samenspel met de omgeving oplevert. Kado voor de Natuur is een kunstexpeditie in de natuur van Nationaal Park Dwingelderveld. De kunstroute is twee kilometer lang en bestaat uit tien kunstwerken. De route voert je langs natuurweiden, heide en door bossen. De expeditie start vanaf Taribush Kamp de Marke en is publiek toegankelijk van 24 juli t/m 7 september 2019.

Bedrijvigheid
Verder is er de Bedrijvigheid: de plek waar je creatieve workshops kunt volgen. De meeste daarvan zijn zeer geschikt voor (jonge) kinderen. De Stille Weide is de plek waar je even helemaal tot rust kunt komen. Bijvoorbeeld met een workshop yoga, of trakteer jezelf op een van de massages die daar aangeboden worden. Het terras op het Eetplein is tot slot een prima plek om onder het genot van een hapje en een drankje je volgende activiteit te plannen. Geniet van het moment en pluk de dag!

Meer informatie en tickets
Tickets - passe-partouts en/of dagkaarten - koop je eenvoudig online of aan de kassa tijdens het festival. Vier dagen toegang tot het festival kost slechts 35,- euro voor volwassenen. Kinderen t/m 2 jaar kunnen gratis naar binnen. Voor jonge kinderen is er bovendien een speciale Kinderstrippenkaart (verkrijgbaar op het festival) waarmee ze zich een hele dag kunnen vermaken. Voor meer informatie en tickets kun je terecht op de website: www.taribushkuna.nl. Volg ons ook op Instagram en Facebook.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA