'

Jul 26
ZUIDWOLDE - De 'Boerderijenfietstocht maar dan anders' zal dit jaar plaatsvinden op woensdag 31 juli 2019 vanuit Zuidwolde. Na een aantal jaren een mooie opkomst hoopt de organisatie ook dit jaar een kleine 1500 deelnemers te mogen verwelkomen. De start van de tocht is tussen 9.00 en 12.00 uur vanaf zalencentrum Den Kaat in Zuidwolde, de dag kan hier begonnen worden met een kop koffie, thee of ranja.

De Boerderijenfietstocht is dankzij de werkgroep Boerderijenfietstocht Zuidwolde ‘maar dan anders’, inmiddels een begrip in de regio. Anders dan de naam doet vermoeden is de fietstocht veel meer dan het bezoeken van boerenbedrijven. Behalve het prachtige (beekdal)landschap waar de route van ong. 42 km. u doorheen voert is er voor jong en oud van alles te beleven en de bekijken. Zo is er ook dit jaar een museum opgenomen in de route, namelijk het Landbouwmuseum Avereest. Voor alle deelnemers van de boerderijenfietstocht gratis toegankelijk. Hier wordt u meegenomen in het boerenleven tot halverwege de twintigste eeuw.

Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan de biocentrale van familie Brouwer in Balkbrug. Hier wordt in de hout gestookte verbrandingsinstallatie, stroom en stoom opgewekt. Hiermee is Balkbrug één van de groenste plaatsen van Nederland. De stoom wordt geleverd aan het nabij gelegen Friesland Campina en met de stroom kunnen veel huishoudens worden voorzien.

Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen meedoen met de speciale kidsroute van 25 km. Een heuse molenaar zal ze meenemen in het molenaarsvak en in museumboerderij de Wemme in Zuidwolde kunnen ze met een leerzame puzzeltocht hun kennis testen. De natuurvereniging Zuidwolde neemt de kinderen mee op avontuur in de natuur. Ook zal er een boerderij aangedaan worden. Dit wil je toch niet missen? Een en ander is al uitgebreid toegelicht op de website: www.boerderijenfietstocht.nl

Voor beide routes wordt de lunch aangeboden bij de Kalkovens in Dedemsvaart. Deze lunch is uiteraard bij de prijs van de fietstocht inbegrepen.
De prijs is € 4,00 voor kinderen t/m 12 jaar en € 8,00 euro voor volwassenen

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA