'

Jul 11
HOOGEVEEN - Digitale vaardigheden hebben een belangrijke plaats in het onderwijs van de toekomst. Digitale geletterdheid draait dan ook om alles wat leerlingen in een digitale samenleving moet kennen en kunnen.
Binnen RSG Wolfsbos zijn het afgelopen schooljaar diverse projecten gedaan waarbij digitale geletterdheid centraal stond. Zo hebben leerlingen bij het vak Mens & Cultuur meegedaan aan The Big Battle, een wedstrijd uitgeschreven door Basicly om innovatieve ideeën te bedenken over schoon vervoer in 2050.

In teams hebben leerlingen hun ideeën middels een filmpje gepresenteerd. De presentatie van Indy Zuidema, Cheyenne Koster en Trijntje Jager ging over de ‘SopSop´ (afgeleid van TukTuk) en rijdt op zeep, met als uitlaat sop. Deze brandstof is gemaakt van de melkoverschotten, waar boter en vervolgens zeep van gemaakt is. Dit idee werd door alle leerlingen van klas 2 unaniem gekozen als inzending voor de The Big Battle. Eind juni kwam het geweldige nieuws dat de inzending van de drie leerlingen gekozen is tot het beste en meest innovatieve idee: The Big Battle was gewonnen!

De drie meiden werden begin juli, samen met hun klasgenoten, uitgenodigd voor een bezoek aan de Volkswagenfabriek in Emden. Na een digitale presentatie over de Volkswagengroep, kregen de leerlingen een rondleiding door de fabriek om met eigen ogen het productieproces te zien. Uiteindelijk zagen ze de nieuwe auto´s van de band rollen om verpakt het terrein te verlaten voor verscheping. Een unieke ervaring en interessant dagje uit!

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA