'

Jul 21
RUINERWOLD - Mark Brinkman heeft in totaal 10 jaar in het eerste van Ruinerwold gespeeld, maar kwam ook uit in het eerste van Wacker, Hoogeveen en Alcides.

Als jong talent kwam Brinkman in het eerste van Wacker in De Wijk. Daar bleven zijn kwaliteiten niet onopgemerkt, waarna eersteklasser Hoogeveen op de deur klopte. Een schitterende uitdaging die Mark graag aanging. Voetballen in het eerste van Hoogeveen lukte, maar een wekelijkse basisplek bleef uit. De jonge leeftijd, grote concurrentie en blessures (en een beetje door een keet achter het huis) maakten het dat Mark besloot verder te kijken.

Inmiddels had Brinkman veel contacten in Ruinerwold gelegd en dus was de keuze eenvoudig. Samen met zijn maat Jeroen Bakker maakte hij in het seizoen 2008/2009 de overstap van Hoogeveen naar Ruinerwold. Onder Rijke speelde Brinkman vooral op '10'. Snel kappen en draaien, een steekpass in de benen en een neus voor de goal maakten Brinkman altijd gevaarlijk. Toen De Lange het overnam verschoof Mark naar de spits. In die rol schoot, of kopte, hij in het seizoen 2011/2012 15 keer raak.

Toen Wilko Niemer naar Ruinerwold kwam, bleef Mark zich ontwikkelen. Inmiddels als centrale verdediger. Hij pakte het kampioenschap in de derde klasse en was ook in de tweede klasse een belangrijke kracht. Opnieuw viel dit op bij teams in de regio, want ditmaal werd de aandacht van Hoofdklasser Alcides getrokken. Mark wilde graag nog een keer de stap hogerop maken en in het seizoen 2015/2016 werd hij dan ook Alcideaan.

Mark deed bij Alcides veel ervaring op, maar een doorslaand succes werd het uiteindelijk niet. Alcides beleefde een zwaar jaar en had geen geweldige selectie meer. Niet makkelijk om je dan als verdediger te onderscheiden. Na een jaar besloot Brinkman dat het op Ruinerwold toch beter voelde en eenmaal terug presteerde hij onder Gert Jan Hoekstra geweldig.
In zijn laatste jaren bij Ruinerwold werd Henri Spijkerman trainer. Net als Bakker een maat van Brinkman. In het seizoen 2017/2018 degradeerde Ruinerwold naar de derde klasse, maar wist Mark doodleuk 11 doelpunten als verdediger/middenvelder te maken. Meestal vielen deze doelpunten niet uit, maar wel vanuit de lucht. Talloze corners kopte Brinkman met voorbedachte rade binnen.
Het gemis zal groot zijn voor Ruinerwold 1, maar helemaal van de velden verdwijnen zal Mark niet. Met 31 lentes jong heeft Mark nog een paar goede jaren voor de boeg en dus speelt hij volgend jaar onder Jeroen Bakker in het tweede. Wat de toekomst ook mag brengen, Mark kan terugblikken op een prachtige carrière!


Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA