'

Jul 26
REGIO - Kunstenares Carolien Adriaansche en Grensloos Kunst Verkennen nodigen u van harte uit voor een workshop op vrijdag 16 augustus. Uitgangspunt van de workshop is plastic afval te zien als inspirerend materiaal om iets nieuws van te maken.

Carolien Adriaansche werkt als beeldend kunstenaar voornamelijk met plastic afval. Dit afval vormt de basis van haar werk. We leven in een plastic wereld, we gebruiken plastic te pas en te onpas en we betalen met plastic. Zij verzamelt en selecteert plastic afval op vorm, kleur en maat. Uit afval maakt ze ‘nieuwe’ biodiversiteiten, steden, landschappen of wolken. In haar werkzaamheden als beeldend kunstenaar en Afvaljuf verbindt zij cultuur met duurzaamheid.
Tijdens Grensloos Kunst Verkennen kunt u een kunstwerk van haar bewonderen. Aan een bospad in het Reestdal in IJhorst maakt ze een nieuw werk in het landschap, een ‘wolk’ en wel met witte plastic flessen. De inwoners van de Wijk en IJhorst helpen haar flessen te verzamelen. Deze vorm van samenwerking wordt ook wel community art genoemd. Carolien heeft daarmee al jaren internationa-le bekendheid verworven.

Kom ook naar de workshop van De Afvaljuf en ga lekker aan de slag met al het meegebrachte plastic afval. Je krijgt tips van haar hoe je op eenvoudige manier iets kan maken. Laat je fantasie de vrije loop, knutsel erop los en sta versteld van het resultaat.
Dat kan in een groep volwassenen of in een groep kinderen, met of zonder (groot-)ouders.Uit de gemaakte werkjes wordt een selectie gemaakt, die tijdens de kunstroute van 29 augustus t/m 15 september in combinatie met werk van Carolien tentoongesteld zal worden bij Kroko MultiPunt in IJhorst.

Op vrijdag 16 augustus geeft Carolien 2 workshops:
- Workshop 1 voor volwassenen van 10.30 – 12.30 uur
- Workshop 2 voor kinderen met of zonder ( groot-) ouders van 14.00 – 16.00 uur.
N.B. kinderen met begeleiding vanaf 4 jaar, kinderen zonder begeleiding vanaf 6 jaar.

Locatie: Kroko MultiPunt , Heerenweg 42, IJhorst
Kosten: € 7,50 p.p., incl. koffie/thee/frisdrank, contant te betalen bij aanvang van de workshop, kinderen tot 12 jaar gratis
Opgave: via www.grenslooskunstverkennen.nl
Er is in beide workshops plaats voor 20 deelnemers.
Pas als u een bevestiging heeft ontvangen, is uw deelname definitief.

Het is de bedoeling dat u zelf schoon plastic afval meebrengt. Dat kan van alles zijn, zie foto.


Meer informatie over de kunstroute: www.grenslooskunstverkennen.nl
Meer informatie over Carolien Adriaansche kunt u vinden op www.afvaljuf.nl en www.carolienadriaansche.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA