'

Jul 16
ZUIDWOLDE - Op zondagmiddag 14 juli genoten vele bezoekers van de tweede voorstelling dit seizoen in theaterkuil De Falieberg in Zuidwolde: een gevarieerd optreden met Nederlands-, Drents- en Engelstalige luisterliedjes door zangeres Betty Linthorst begeleid door gitarist Frank Boerrigter.

foto: Karin Boer
De twee collega’s van obs De Klimtoren in Drogteropslagen vormen samen ‘ZEG!’. Dat staat voor Zang En Gitaar en voor het type genre dat ze graag vertolken, liederen die iets te zeggen hebben. Zondag waren dat onder andere nummers van Acda en de Munnik, Eric Clapton, Robert Long en Daniël Lohues.

Betty Linthorst, oorspronkelijk afkomstig uit Fort, zingt van jongs af aan en nog steeds graag in haar vrije tijd. Ook heeft ze met verschillende musicalprojecten meegedaan. Het blijft voor haar steeds weer bijzonder om mensen te zien genieten en soms zelfs ontroerd raken van haar zang en van ZEG!.
Frank Boerrigter woont in Zwolle en is muziekleerkracht op basisscholen in voornamelijk Drenthe. Als hij thuiskomt speelt hij ook vaak, want zijn huis staat vol muziekinstrumenten waarvan de meeste snaren hebben. Voor het begeleiden van Betty kiest hij meestal voor een elektrische gitaar.

De voorstelling werd mogelijk gemaakt door bijdragen van: Slagerij Bouwman, Bosscher Delicatessen, Herman Kloeze Rijwielen, Jumbo Termeulen, Tandartspraktijk Quadratand, Schuldink Allround Keuringen, Regiobank Zuidwolde, Hentenaar Makelaardij en De Gier Bloemen. Hotel-Restaurant ter Linde stelde bovendien een dinerbon ter beschikking die via loting tijdens de voorstelling aan bezoeker Geert Wemmenhove uitgereikt werd.

De volgende voorstelling in de theaterkuil is op 1 september met een bijzonder optreden van klezmergroep Klets in het teken van het afscheid van zanger Jan Nikkels.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA