'

Sep 12
KOEKANGE - Dit jaar vindt de 33-ste editie van Open Monumentendag plaats. Ook in gemeente De Wolden zijn verschillende monumenten te bekijken. In Koekange wordt op 14 september zelfs een klein festival opgetuigd onder de naam "Rondje Koekange".
Bezoekers kunnen onder begeleiding van spoken word artiest Pim Pomsy wandelen van de protestantse kerk, naar landgoed Welgelegen en de Tuin van Joke Kuiperij. Op elke locatie worden jong en oud getrakteerd op een activiteit en kunnen zij kennis nemen van de monumenten en hun geschiedenis.

Tijdens Rondje Koekange worden bezoekers toegezongen vanuit het microtheater de oude biechtstoel, laat kunstenaar Gejan Stol een bijzondere installatie zien die geïnspireerd is op het Blikmuseum en is er ruimte om kennis te maken met de bijzondere tekeningen en animaties van Tienke Zijlstra.

Een bijzonder optreden is die van rappers Sendeep & Sensicane met de muziek van organist Jan Buiter in de protestantse kerk. Voor zover bekend heeft er nog niet eerder zo'n muzikale cross-over plaatsgevonden. De rappers en organist treden twee keer op.

Praktische informatie
Locatie: Protestantse kerk, Landgoed Welgelegen, De Tuin van Joke Kuiperij
Datum: 14 september 2019
Tijdstip: 13.00 - 17.00 uur


Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA