'

Aug 10
DE WOLDEN - Vier nieuwe bestuursleden en vijf nieuwe onafhankelijke cliëntondersteuners (OCO) gaan in De Wolden de uitdaging 'onafhankelijke cliëntondersteuning' aan.
Waarom Cliëntondersteuning De Wolden?

Omdat de gemeenteraad, college en de Adviesraad Sociaal domein de onafhankelijkheid belangrijk vinden, faciliteert de gemeente de oprichting van een onafhankelijke stichting voor de cliëntondersteuning. De gemeente is uitgeroepen als een koplopergemeente en heeft van het Ministerie VWS een subsidie ontvangen voor onafhankelijke cliëntondersteuning.

Belangrijk!

Wethouder Gerrie Hempen (ter vervanging van wethouder Jan van ’t Zand, sociaal domein) reikte een bloemetje uit aan alle vier bestuursleden, vijf OCO-ers en Irma van Beek. De gemeente is blij dat er enthousiaste mensen zijn gevonden die zich als bestuurslid dan wel beroepsmatig in willen zetten. Irma van Beek (voormalig sociaal ombudsvrouw gemeente De Wolden) gaat de groep cliëntondersteuners de komende maanden begeleiden. Vanaf september is de groep operatief voor ondersteuning in gemeente De Wolden op gebied van zorg en hulpverlening.

Wat betekent dit?

Een cliëntondersteuner staat naast de cliënt. Net als de Sociaal Ombudsvrouw of de cliëntondersteuners van st. MEE, gaan deze cliëntondersteuners op zoek naar de juiste oplossing voor hun cliënt. Het is hun taak om daarbij kritische vragen te stellen en aandacht te vragen voor bepaalde details van een casus. Cliëntondersteuners kunnen ook meehelpen met de zoektocht naar de juiste zorgaanbieder voor een cliënt of met een conflict tussen zorgaanbieder en cliënt.

Vanaf september is de groep cliëntondersteuners actief te benaderen voor de inwoners van De Wolden. Tegen die tijd zullen zij zich actief bekendmaken bij de inwoners.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA