'

Aug 12
DE WIJK - Ronald Brouwer, vicevoorzitter van Gemeenteraad De Wolden heeft maandagmiddag het Sport- en Cultuurkamp 2019 geopend. Vijftig kinderen waren in Sporthal de Slenken in De Wijk aanwezig om er samen met een grote groep vrijwilligers een geweldige week van te maken.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Het kamp wordt gezamenlijk georganiseerd door de sportfunctionarissen van gemeenten De Wolden en Hoogeveen en de jongerenwerkers van Welzijn De Wolden. Een week lang worden gezellige, sportieve en culturele activiteiten georganiseerd voor basisschoolkinderen uit de twee gemeenten. Het kamp plaats in de Wijk.

Het kamp is bedoeld voor kinderen uit de basisschoolgroepen drie tot en met acht uit De Wolden en Hoogeveen die in de zomervakantie om verschillende redenen niet op vakantie gaan. Denk bijvoorbeeld aan ziekte van familieleden of verminderde financiële mogelijkheden. Alle kinderen die na de zomervakantie naar groep drie gaan of voor de zomervakantie nog in groep acht zitten zijn welkom. Dit jaar zijn er 50 kinderen aanwezig.

Van maandag- tot vrijdagmiddag verblijven de kinderen in en rondom de Wijk. In sporthal De Slenken worden slaapruimtes ingericht, waar de kinderen op hun eigen luchtbedden slapen. Overdag zijn er sportclinics en cultuurworkshops, maar ook spelletjes, zwemactiviteiten en een bonte avond. De kinderen worden ingedeeld in groepen met leeftijdsgenoten, die begeleid worden door sportfunctionarissen, jongerenwerkers en vrijwilligers. Tijdens de week is er aandacht voor een gezonde leefstijl, worden kinderen gecoacht op hun gedrag en zijn er professionals die met kinderen kunnen praten als het even niet zo lekker gaat. Voorop staat echter altijd dat het een leuke vakantieweek is.


Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA