'

Aug 14
DE WOLDEN - De grafkosten in gemeente De Wolden liggen aanzienlijk hoger dan in omringende gemeenten. Het verschil loopt op tot wel 1.700 euro voor een eigen graf. Dat blijkt uit de grafkostenmeter van Monuta en is in kaart gebracht door Uitvaartverzekering.nl.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl
In De Wolden kost een laatste rustplaats gemiddeld 3.359 euro. Hiervan worden de kosten voor grafrecht (huur van het graf), begraven, vergunning van het grafmonument en de inschrijfkosten betaald. De overledene krijgt altijd een eigen graf voor een periode van 30 jaar.

Elders goedkoper
Maar wat blijkt? In omringende gemeenten liggen de gemiddelde grafkosten een stuk lager. Zo kost een eigen graf in Hoogeveen maar 2.920 euro. In het nabijgelegen Uffelte en Havelte (gemeente Westerveld) kost een laatste rustplaats slechts 2.232 euro.

Maar kan het kan nog gekker:
Op de gemeentelijke begraafplaats aan de kerkweg in De Wijk in De Wolden kost een eigen graf eveneens 3.359 euro (voor 1 persoon) bij een looptijd van 30 jaar. Nog geen kilometer verderop, net over de grens in Overijssel, ligt de gemeentelijke begraafplaats IJhorst (gemeente Staphorst). Hier kost exact hetzelfde eigen graf slechts 1.659 euro. Dat is minder dan de helft van de prijs die in de Wijk wordt gevraagd. Een tweepersoonsgraf is beschikbaar in IJhorst voor 3.258 euro, ofwel bijna 2.000 euro goedkoper dan in de Wijk, waar dit graf 5.198 euro kost,

Overlijdensverzekering
Wie niet wil dat de grafkosten voor de rekening komen van de nabestaanden, kan een overlijdensverzekering afsluiten. Deze polis dekt de begrafeniskosten in natura of tot aan een bepaald bedrag. Bij het vergelijken van een overlijdensverzekering en het kiezen van een dekking, is het raadzaam om rekening te houden met de eventueel gewenste begraafplaats. Zeker gezien de kosten in de regio sterk kunnen verschillen.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA