'

Aug 17
ZUIDWOLDE - De Nacht van Zuidwolde op de derde zaterdag in augustus, het is in Zuidwolde al vele jaren een begrip. Ook dit jaar op 17 augustus is op de verschillende pleinen weer live muziek te horen. De gezamenlijke horeca steekt de schouders er onder, om er weer een feestje van te maken.

foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Bij de Zuudwoldiger Huuskamer, die samenwerkt met Café Cafetaria De Falieberg en Het Busstation, speelt de band Karambam. Op het Kerkplein bij Schoemaker tentenverhuur is er Qmusic (NL) The Party. Bij Den Kaat klinkt het Nederlandstalig vinyl van Club Vrijgezellig en in de zaal draaien DJ Gerald & DJ Josse.

De eerste Nacht van Zuidwolde was in ‘91’ zo weet Nico Piel van het Busstation zich te herinneren. Op het terras bij Jan de Vries kwamen straatmuzikanten vragen of ze er mochten spelen Dat bleek een onverwachts groot succes. Het jaar kregen de andere horecaondernemers ook een straatartiest toegewezen’. Inmiddels is dit gratis te bezoeken evenement uitgegroeid tot allround evenement voor jong en oud. ‘Je kunt het eigenlijk wel een soort van jaarlijkse reünie noemen vertelt Jos ten Kate van café Den Kaat.

In de beginjaren was er bij de Falieberg en het Busstation ook nog muziek, de laatste jaren heeft zich dat geconcentreerd tot het centrum van het dorp. ‘Dat heeft zo zijn voordelen’ meent Linda Langenburg van het Busstation. ‘Het is compacter, en door deze samenwerking kun je grotere en bekendere bands hier naar toe halen’. De mensen moeten er ook niet raar van opkijken als er drie horecaondernemers achter de bar staan met op de shirt de namen van hun eigen zaken. ‘Dat kan hier gewoon vertelt Gerda Bartelds lachend. ‘De onderlinge sfeer is altijd goed, de munten tellen is altijd weer een mooi excuus om bij elkaar in de zaak te komen’.

Echter, veel vergaderd hoeft er niet te worden. 'Iedereen weet zo langzamerhand wel wat zijn of haar taken zijn’. In tegenstelling tot andere evenementen komt er hier geen schoonmaakploeg aan te pas om hier ’s morgens met een veegwagen door het dorp te gaan. Jos ten Kate: ‘Dat doen we allemaal zelf na afloop, en ook zondagmorgen zijn we al vroeg in de weer om alles op te ruimen’. De Nacht van Zuidwolde is van 21.00 – 02.00 uur op de pleinen. Bij Den Kaat gaat het binnen nog even door tot 04.00 uur.Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA