'

Sep 4
DRENTHE - Op donderdagmiddag 19 september organiseert het Nederlands Klassiek Verbond, afdeling Assen, haar openingslezing in het Drents Archief.
In deze kunsthistorische lezing over betoverend bevallig schoon uit de oudheid staat de 19e -eeuwse Engelse schilder John William Waterhouse centraal. De, van zichzelf zwijgzame, schilder wist op unieke wijze verhalen over te brengen in zijn werk. Steven Kolsteren, kunsthistoricus en hoofd educatie van het Groninger Museum, spreekt voor hem. De lezing is van 15.30 uur tot 17.00 uur, inloop met koffie/thee vanaf 15.15 uur. Aanmelden noodzakelijk en kan via assen@nkv.nl (o.v.v. naam en aantal personen). De entree is € 3,50, NKV leden en scholieren mogen gratis naar binnen.
Betoverd door vrouwen
John William Waterhouse is een Engelse schilder, maar werd geboren in Rome. Waterhouse had twee grote liefdes: de klassieke oudheid én de Engelse poëzie. In zijn werk is een hoofdrol weggelegd voor betoverende vrouwen. Het werk van Waterhouse zijn vaak loftuitingen vanuit zijn hartstocht voor vrouwen, water, natuur, en liefde. Waterhouse kiest, als een regisseur, in zijn schilderijen precies die momenten waarop een belangrijke wending in het verhaal komt. Zelf was hij, naar verluidt, zwijgzaam. Zijn werken vertellen zijn verhalen.

Aanmelden
Wilt u de lezing van Steven Kolsteren bijwonen? Meld u dan aan via assen@nkv.nl. De inloop met koffie/thee is vanaf 15.15 uur in het Drents Archief, Brink 4 (entree Museumlaantje) in Assen. De lezing begint om 15.30 uur en duurt tot 17.00 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA