'

Sep 8
REGIO - Bij de 25e editie van de Veulenveiling Dwingeloo op vrijdagavond 13 september komt onder andere de nationaal veulenkampioen in de dressuurrichting Oristo (High Five U.S. x Vivaldi) onder de hamer. De voshengst is één van de boegbeelden in de mooie collectie van 50 veulens. "De kwaliteit is dit jaar hoog", zegt Mathieu Frings van de selectiecommissie.
Frings maakt inmiddels negen jaar deel uit van de selectiecommissie. "Het is altijd lastig om jaren met elkaar te vergelijken, maar we hebben voor deze jubileumeditie echt een mooie collectie kunnen samenstellen. Zo hebben we acht veulens op de lijst die geselecteerd waren voor de nationale keuring in Ermelo. Dat zegt natuurlijk wel iets."

Blikvanger
Veulenkampioen Oristo (High Five U.S. x Vivaldi) van fokker Appie Dijkstra is een echte blikvanger. In de dressuurrichting zijn er in totaal 15 veulens geselecteerd. Het accent ligt bij de Veulenveiling Dwingeloo traditioneel op de springveulens. Hengsten zijn in de meerderheid . "Die zijn makkelijker te verkopen", aldus Frings. "Maar tegelijk is Dwingeloo voor de fokkers een prima plek om een goed merrieveulen te kopen, waar je een stam mee op kunt bouwen."

De selectiecommissie is niet over één nacht ijs gegaan. "Veel veulens hebben we meerdere keren gezien, thuis, maar ook op keuringen, om te zien hoe ze zich tot de groep verhouden. Nu ik de video's zie die op de website staan heb ik daar een heel goed gevoel bij."

De Veulenveiling Dwingeloo kenmerkt zich volgens Frings ook door de veelal jonge veulens die er verkocht worden. Hij vindt dat een enorm voordeel. "In de eerste plaats zien de potentiële kopers weer nieuwe, frisse veulens. En het voordeel is ook dat het nog echte veulens zijn. Bij oudere veulens zie je toch vaak een groeispurt, waardoor ze wat uit model raken en tijdelijk wat minder energie kunnen hebben."

De presentatie van de veulens is op vrijdag 13 september vanaf 17:30 uur. De veiling begint om 19:30 uur. Locatie: Manege Arjen Vos, Poolweg 1, 7991 CP Dwingeloo.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA