'

Sep 9
REGIO - Beeldend kunstenaar Beeldend kunstenaar Loes Heebink uit Kolderveen (Meppel) presenteert op vrijdag 13 september haar kunstwerk Clemenswerther Flüsterer bij Schloss Clemenswerth in Sögel (Emsland).
De kunstenaar voltooide dit werk onlangs in het kader van Grenzkultur, een grensoverschrijdend project rond het immaterieel erfgoed in Duitsland en Nederland. De bijdrage van Loes, in samenwerking met sounddesigner Marinus Groen, is een hedendaagse invulling van dit thema in de vorm van een kunstwerk dat in het teken staat van de jacht.

Manshoog, maar door hun transparantie zeer ijl, staan tussen de bezoekersparkeerplaats en het hoofdkasteel drie figuren: Een paard, een jachthond en een valk. Bezoekers moeten goed kijken, maar ook goed luisteren om het verhaal van deze dieren te ervaren. Een subtiele soundscape zorgt voor een zintuiglijke ervaring.
Loes Heebink geeft met dit werk niet alleen een visie op het onderwerp jacht, maar heeft dankzij haar jachtvergunning ook inzicht in het spel tussen mens en dier tijdens de jacht: “Wat mij het meest fascineert tijdens de jacht is de connectie tussen mens en natuur via de dieren. Als wij goed kijken en luisteren naar het gedrag van de dieren, leren wij ook iets over ons zelf. Wij begrijpen, hoe de natuur in elkaar zit en functioneert. De scherpe zintuigen van de dieren helpen de mensen dan ook om voedsel in de natuur te vinden en te oogsten of bijvoorbeeld een natuurramp of dreigende ziektes te zien aankomen.”

Grenzkultur is een grensoverschrijdend project rond het immaterieel erfgoed in Duitsland en Nederland. In het project werken de Emsländische Landschaft, Stichting Kunst & Cultuur, Provincie Drenthe en Emslandmuseum Lingen samen aan kleine en grote evenementen rond de thema's Ruimte, Taal, Ambacht en Feesten. De samenwerking resulteert in tentoonstellingen, podiumactiviteiten, actiedagen, films, workshops en publicaties die tot eind 2019 aan het publiek gepresenteerd worden.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA