'

Sep 11
RUINEN - Op zondag 29 september is de jaarlijkse tuin- en smaakmarkt bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. Deze kleinschalige markt bestaat uit kramen met tuinplanten, kunst, tuindecoraties, ijs, jam, honing en andere lekkernijen. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er leuke activiteiten en bezienswaardigheden aan de Benderse 22 in Ruinen. Toegang tot de markt is gratis voor leden van Natuurmonumenten. Niet-leden betalen € 2,-. Kinderen gratis.Ieder jaar organiseert Natuurmonumenten de tuin- en smaakmarkt. Tuinliefhebbers kunnen er onder andere stekjes uit de vlindertuin van het bezoekerscentrum kopen. Vrijwilligers hebben diverse planten gestekt en staan met een kraam op de markt. Daarnaast zijn er verschillende bedrijven uit de streek die hun producten en diensten laten zien. Bert Kling speelt gezellige gitaarklanken in de tuin en uiteraard zijn er ook dit jaar weer picknickplaatsen om te genieten van de sfeer.

Wereld van OERRR en wandelen met een boswachter
Tijdens de markt kunnen kinderen zich vermaken in de speelnatuur van OERRR. Kinderen pompen water op met de waterpomp en gaan op ontdekkingstocht in het wilgenhuttendorp. Daarnaast is er bij het bezoekerscentrum een ruime keuze uit speurtochten voor alle leeftijden.

Een bezoek aan de markt is goed te combineren met een leuke wandeling door het Dwingelderveld. Om 14.00 uur vertrekt een gids van Natuurmonumenten met de ‘Wandeling met de boswachter’. Wie mee wil met deze excursie kan zich vooraf aanmelden via de website van Natuurmonumenten. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.

Tijdens de tuinmarkt zijn er ’s middags twee tuinconcerten aan de Benderse 17. Vanaf 12.00 uur kunnen liefhebbers daar kaartjes kopen en meer informatie krijgen over deze concerten.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA