'

Sep 10
DRENTHE - Het Cuby & The Blizzards album Appleknockers Flophouse is op 26 september onderwerp van een muzikale voorstelling in café Hofsteenge in Grolloo. Stichting Kunst & Cultuur en Gerhardt Heusinkveld brengen met tal van Drentse artiesten, op de sterfdag van Harry Muskee, een ode aan de meester, het album en de band. Het is dit jaar 50 jaar geleden dat het spraakmakende bluesalbum verscheen.
De presentatie van de Cuby & the Blizzards LP Appleknockers Flophouse in Café Perkaan in Wezup liep in 1969 behoorlijk uit de hand. Grote hoeveelheden drank en een stripteasedanseres zorgden voor veel rumoer. De burgemeester moest er zelfs aan te pas komen om een schandaal te voorkomen en de albumhoes met dronken boeren en de naakte dame stond een tijdlang op de zwarte lijst.

Gerhardt Heusinkveld is artistiek leider van het project: “We hebben een unieke avond samengesteld waarin die legendarische LP presentatie en het heden samenvloeien tot een zinderende muzikale voorstelling. Appleknockers Flophouse wordt gezien als één van de beste bluesalbums. Anno 2019 worden nog steeds bands geïnspireerd door dit album en Cuby & The Blizzards. Samen met de theatermakers van Garage TDI, het Puellae Strijkkwartet, de band Easterfield, DAF Assen en diverse vocalisten en musici verbinden we het verleden met het heden. We hopen dat het net zo’n legendarische avond wordt als 50 jaar geleden”.

De kaartverkoop van Appleknockers Flophouse is gestart via www.kunstencultuur.nl. Er zijn 150 kaarten beschikbaar. Dagblad van het Noorden is mediapartner van het project dat mogelijk is dankzij financiële bijdragen van de Provincie Drenthe en VSBfonds.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA