'

Sep 10
RUINERWOLD - Het Zomerfeest begint woensdag 11 september en telt tot en met de zondag daarop vele activiteiten. De belangstelling is alweer reuze: voor de vrijdagavond (Snollebollekes) zijn nu al 1300 kaarten verkocht.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Voor de derde keer in successie opent het feest met de grote Dorpsquiz. Op woensdag 11 september stroomt de feesttent, iets groter dan vorig jaar, zonder moeite weer vol met liefst 58 teams, die menen recht te hebben op de titel grootste dorpskenner. Vanaf 19.30 uur wordt een groot aantal vragen op de deelnemers afgevuurd die betrekking hebben op Ruinerwold. Dan kunnen de teams proberen de winnaars van vorig jaar beentje te lichten.

De volgende dag staat de tent in het teken van een koppeldartstoernooi, alsmede de strijd op het kaartvlak. Klaverjassen natuurlijk, maar ook jokeren met de start om 20.00 uur. Een half uur eerder is de tent al open. Vrijdagavond is het feesten geblazen met tussen 19.00 en 21.30 uur een Teenageparty met uiteraard een toffe DJ als feestmaker. Deze party is bedoeld voor kinderen vanaf groep 8 tot en met 16 jaar. Om 21.30 uur start dan Q Music The Party met een optreden van de Snollebollekes voor de oudere jeugd en (jong)volwassenen. Q Music verzorgt een complete show met non-stop goede muziek, sterke deejays en een uitdagend video-decor. De Snollebollekes zijn wijd en zijd bekend en zorgen al snel voor een feest.

Versierde wagens
Zaterdagmorgen staat heel Ruinerwold alweer fris en fruitig klaar voor de optocht van versierde wagens en de loopgroepen. Ruinerwold heeft een naam hoog te houden en vanaf 9.30 uur worden de deelnemers gejureerd. Om 11.00 uur gaat de lange stoet dan van start voor een ronde door het dorp en dat is op verzoek een uur later dan normaal. De prijsuitreiking is gepland om 13.30 uur in de feesttent. Zaterdagavond verzorgt Baby Blue de feestavond in de tent. Baby Blue bestaat uit vijf jongemannen die volop energie uitstralen en dat laten overslaan op het publiek. Ze speelden al op verschillende festivals en brengen toegankelijke popmuziek. Feest gegarandeerd, aanvang 21.00 uur.

Grote klapper
De zondag begint om 10.00 uur met een kerkdienst in de feesttent. De inwoners van Ruinerwold die zelf ook het podium op durven, kunnen zondagmiddag aan hun trekken komen. Dan is het weer tijd voor de playbackshow, ook elk jaar weer een hit in het dorp. Er staat een als ‘grote klapper’ aangekondigd op het programma, namelijk de strijd tussen de jongens en de meisjes in het Feestweekbestuur. Groepen uit Ruinerwold kunnen de jongens of de meisjes uitdagen. De playbackshow begint om 14.00 uur en wordt gevolgd door een optreden van KaramBam, een trio dat met name in Ruinerwold geen nadere toelichting behoeft.

Kijk voor meer informatie op: www.zomerfeestruinerwold.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA