'

Sep 26
Oktober Kindermaand biedt creatieve activiteiten

DRENTHE - In oktober is het kindermaand in Drenthe. Dit betekent dat kinderen tijdens deze speciale maand gratis kunnen meedoen aan culturele activiteiten in musea, molens, theaters en ateliers. De deelnemende instellingen geven in de weekenden spannende rondleidingen, leuke workshops en bieden voorstellingen speciaal voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Op www.kindermaand.nl staat een totaaloverzicht.
In gemeente De Wolden kunnen kinderen alle zaterdagen en zondagen in oktober rond het Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen een herfstspeurtocht volgen. De kinderen lenen bij het Bezoekerscentrum een tas met materialen, volgen de bordjes OERRR, maken opdrachten en gaan op zoek naar verschillende herfstschatten. Museum De Wemme in Zuidwolde is op 20 oktober geopend. Daar mogen kinderen na een speurtocht door het museum cupcakes versieren, papieren gebakjes maken en brood bakken aan een stokkie.

Samen een schilderij maken
Kunstenaar Femke Anne heeft de deuren van haar atelier op 5 en 19 oktober openstaan voor ouders en kinderen, zodat ze samen een kunstwerk kunnen maken. De bibliotheken van De Wijk en Ruinen sluiten met hun activiteiten aan bij de Kinderboekenweek met het thema Reis mee!. Kinderen kunnen in deze bibliotheken een (fantasie)voertuig maken. En bij Kaarsenmakerij Het Tweede Lichtje kan elke zaterdag en zondag een kaarsje van gerecycled kaarsvet worden gemaakt in de vorm van een zon, maan, dier of bloem.

Het project Oktober Kindermaand stimuleert kinderen en hun ouders in de vrije tijd deel te nemen aan creatieve culturele activiteiten in Drenthe. Drempels zijn zoveel mogelijk weggenomen. Zo zijn alle activiteiten voor kinderen gratis toegankelijk. Ook zijn er activiteiten voor kinderen met een beperking en er vinden minstens vijf activiteiten plaats in elke Drentse gemeente. Grote Drentse organisaties die dit jaar aanbod hebben zijn het Drents Museum, Gevangenismuseum, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Jan Kruismuseum, theater Hofpoort, Speelgoedmuseum Kinderwereld, Het Drentse Landschap en het Van Gogh Huis.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA