'

Okt 5
RUINERWOLD - Zaterdagmorgen was het lekker druk aan het begin van de Larijweg in Ruinewold. Vele mensen die graag een perenboom wilden kopen om leeg te plukken. De verkoop verliep prima. Uren voordat de lopende handel voorbij kwam stonden de mensen al met een auto, kar of bak klaar bij die ene boom die ze graag wilden kopen. De oogst was opmerkelijk hoog.
Rond het middaguur was de verkoop nog net maar voorbij de keuterhoek. Volgens veilingmeester Frans Bork werd er veel gekletst onderweg. 'En dat schiet niet op natuurlijk'. Toch probeerde Bork er de gang in te houden. De sfeer was bijzonder gemoedelijk en gezellig. Door de rijk gevulde bomen waren er uitschieters van € 25,00 voor een kavel. Ook dit jaar waren er naast de perenverkoop ook weer veel leuke activiteiten langs de hele Dokter Larijweg op verschillende punten, o.a. stands met brocante en landelijke artikelen en handgemaakte spullen, In de schuur bij de parkeerplaats van de Karstenhoeve waren eveneens extra activiteiten. Ook waren er stands van de historische vereniging, demonstraties sappersen enz bij Larijweg 121. Hier konden de verschillende peren, ook worden geproefd. Buurman en perenkenner Jeene Keizer gaf de passanten desgewenst informatie over de in totaal tweeëntwintig soorten peren die er groeien.In totaal zijn er nog ruim duizend perenbomen aan de Dr. Larijweg. Deze zijn na de aanleg van de weg in 1925 geplant, op aanraden van dokter Larij, in die dagen de dorpsdokter. De achterliggende gedachte was om de peertjes te verdelen onder de arme mensen van de bevolking om ze op deze manier van vitamines te voorzien. Om 08.30 ging de perenpluk van start. Oude rassen zoals: Winterjan, Gieser Wildeman, Winterlouwtje, Pondspee werden hier per opbod verkocht. De opbrengst komt ten goede aan museumboerderij de Karstenhoeve. Behalve dat waren er ook veel andere activiteiten langs de hele Dokter Larijweg: gebakken Peren, peerschilderen, peerschikken, peren fotowedstrijd, brocante, heen en peer enz. Ook in de schuur en rondom de Karstenhoeve was van alles te doen. En in de Karstenhoeve ging om 13.00 de veiling van Antiek en Curiosa van start. Hier was het een volle bak met alle stoelen tot de laatste plaats bezet.
Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA