'

Nov 8
Workshop Rechtbankarchieven in het Drents Archief

DRENTHE - Kom je uit een familie van roodharige messentrekkers? Had een van je voorouders iets op zijn of haar kerfstok? Of heeft er een opvallende overval plaatsgevonden in jouw geboortedorp? Je kunt het terugvinden in de archieven van de arrondissementsrechtbank Assen.
Maar dan moet je wel weten hoe én waar je moet zoeken. Daarom geeft Drents Archief-medewerker Ferry Sieders op vrijdagochtend 22 november een workshop over dit enerverend stukje archief, speciaal voor onderzoekers die op zoek zijn naar dat ene ontbrekende, niet-digitale puzzelstukje van hun (familie)geschiedenis.
In januari van dit jaar werd bij het Drents Archief een naamindex online gezet van de 19de-eeuwse vonnissen van de arrondissementsrechtbank Assen. In deze index zijn meer dan 30.000 namen te vinden van mensen die in de periode 1838-1888 veroordeeld zijn voor kleine vergrijpen zoals diefstal of een vechtpartij. Tijdens de workshop legt Ferry Sieders uit hoe je de index kunt gebruiken, hoe je het originele vonnis aan kunt vragen en hoe je verder onderzoek kunt doen in de rechtbankarchieven. Na afloop van de workshop kunnen deelnemers onder begeleiding aan de slag met onderzoek in originele archiefstukken.
De Workshop Rechtbankarchieven start op 22 november om 9.00 uur, duurt een uur en deelname kost € 5,-. Aanmelden is noodzakelijk en kan via info@drentsarchief.nl of 0592 – 31 35 23.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA