'

Nov 30
DRENTHE - In het kader van de tentoonstelling Mijne Kinderlijke Traanen van kunstenaar Alle Jong in KINK organiseert het Drents Museum op zaterdag 14 december in vintage & kringloopzaak Verkoopfabriek Assen vanaf 14.00 uur verschillende optredens.
Dichters, rappers, theatersporters en muzikanten laten zich ter plekke in de winkel inspireren door anonieme voorwerpen die daardoor een nieuw leven krijgen. Met onder meer Rapper Jooz, dichter Kasper Peters en de muziekband What the Funk. De toegang is gratis.

Een nieuw leven inblazen
In de tentoonstelling van Alle Jong in KINK – nog te zien tot en met zondag 5 januari 2020 - vormen historische documenten, oude foto’s en schilderijen de basis voor nieuw werk van Jong, De kunstenaar heeft de voorwerpen bewaard voor het verval en geeft ze door te combineren met zijn eigen artistieke ideeën, een nieuw leven.

Bijzondere optredens
Verschillende artiesten gaan op zaterdag 14 december helemaal los op anonieme voorwerpen in Verkoopfabriek Assen. Rapper Jooz speelt in op het publiek met een unieke sound, unieke moves en scherpe lyrics. Dichter Kasper Peters improviseert volop en maakt nieuwe gedichten in samenspraak met het publiek. De band What The Funk – met Lisa Eising zang en gitaar en Simon Bijmolt op toetsen - zorgt voor een funky sound en maakt energie los bij de bezoekers. Desi Rodriquez en Rianne Peterson - musicaldocenten bij Jan Postema Musicalschool – verzorgen improvisatietheater bij bijzondere voorwerpen in de Verkoopfabriek Assen.

Gratis toegang bij doorlopende performances
De presentatie van de performances op zaterdag 14 december is in handen van museumdocent Blue Deen van het Drents Museum. Vanaf 14.00 uur zijn er doorlopend optredens voor jong en oud. Kom kijken in de Verkoopfabriek Assen, Oude Molenstraat 4 in Assen. De toegang is gratis.

De tentoonstelling Alle Jong - Mijne Kinderlijke Traanen is nog te zien tot en met zondag 5 januari 2020 in KINK, Weierstraat 1, Assen. Openingstijden di. t/m za.: 11.00 – 17.00 uur. Extra open op zondag 5 januari 2020. Toegang is gratis.Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA