'

Jan 11
REGIO – Het Alfa-college staat opnieuw in de top van beste mbo-instellingen in Nederland, volgens de vandaag gepubliceerde Keuzegids mbo 2020. Met de vierde plaats op de ranglijst van mbo-scholen is het Alfa-college daarnaast de beste brede mbo-opleider van Noord-Nederland.
Wim Moes, voorzitter College van Bestuur: “We zijn enorm trots op dit mooie resultaat. Het bevestigt ons dat we de goede dingen doen. Voor de regio op een hele praktische manier vakmensen opleiden voor - maar ook vooral in - de beroepspraktijk. En dat onze studenten daar enthousiast over zijn. We blijven investeren in innovatief onderwijs, samen met het bedrijfsleven en onze partners in de regio.”
Anna, 17 jaar, student Alfa-college: “Op het Alfa-college krijg je persoonlijke begeleiding van docenten om je diploma te halen. En ze zijn er ook voor je bij andere dingen als het nodig is.” Volgens Ashwin, 21 jaar, student Alfa-college: “Ik vind het leuk dat we werken aan echte opdrachten van bedrijven en dat we dingen met en voor bedrijven oplossen.”

Topopleidingen
In totaal zijn 31 opleidingen van het Alfa-college aangemerkt als topopleiding (75 punten of meer in de Keuzegids).
In Hoogeveen zijn de opleidingen tandarts-, dokters- en apothekersassistent (Medisch assistenten), in het vakgebied Zorg, aangemerkt als beste van Nederland. Naast opleidingen in de Zorg mogen ook opleidingen in de Haarverzorging, Installatietechniek en Elektrotechniek in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg zich een topopleiding noemen.
De jaarlijkse Keuzegids beschrijft, vergelijkt en beoordeelt het opleidingsaanbod in het mbo. Er wordt gekeken naar het studentenoordeel op basis van de JOB-monitor, het studiesucces en de bevindingen van de Onderwijsinspectie. Voor decanen, scholieren en hun ouders is de Keuzegids een goed middel om zich te oriënteren op een vervolgopleiding in het mbo.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA