'

Jan 14
RUINEN - Bosbaden, in Japan is er een hele wetenschap aan gewijd en heet het Shinrin Yoku. Letterlijk betekent dit “jezelf onderdompelen in de atmosfeer van het bos”. Het aanwezig zijn in de natuur tussen het groen heeft een aantoonbare heilzame werking op lichaam en geest.

De methode van Mind-Walk® heeft ook het aanwezig zijn in de natuur als basis. Daarbij komen ook invloeden uit yoga, tai chi, mindfulness en meditatie die de ervaring versterken. Dat maakt Mind-Walk® een effectieve methode om fysiek en mentaal meer in balans te komen en te blijven. Zie www.groenkracht.nu voor meer informatie.

In januari kun je tijdens losse trainingen kennismaken met Mind-Walk®. Zondag 19 januari heeft de training het thema Winter en 26 januari is het thema Windrichting Noord. Beide lessen zijn een goed moment om kennis te maken met Mind-Walk® of om de technieken nog eens te herhalen als je al eerder een cursus hebt gevolgd. Op zondagochtend 23 februari 2020 start er weer een basiscursus van 10 trainingen in de Boswachterij Ruinen (tussen Echten en Ruinen).

Mind-Walk® is mindful wandelen, gecombineerd met invloeden uit yoga, tai chi, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en meditatie. Aan de hand van verschillende thema's werk je aan fysieke en mentale bewustwording. De lessenserie van de beginnerscursus is ook heel geschikt tijdens periodes waarin er dingen veranderen in je leven. Een nieuwe baan, een andere gezinssituatie, een verhuizing of pensionering. De themalessen ondersteunen de veranderingen die je meemaakt.

Wandel je graag lange afstanden? Of heb je een wandelvakantie of bedevaart voor de boeg? Ook dan biedt Mind-Walk® waardevolle technieken. Je zult merken dat je na enige oefening de meditatieve wandeltechnieken als vanzelf gaat toepassen en in een natuurlijke flow komt met de omgeving.

Tijdens het wandelen in de natuur ervaar je de seizoenen van heel dicht bij. Lente, zomer, herfst en winter, Mind-Walk® trainingen worden het hele jaar door gegeven zodat je de elementen in al hun kracht en pracht ervaart. Gerichte oefeningen brengen de natuur dichterbij en leren je contact te maken met je eigen natuurlijkheid. Je wandelt jezelf naar balans. De trainingen duren ongeveer 1,5 tot 2 uur waarbij er zo’n 3-5 km wordt gewandeld, als afsluiting wordt er gezamenlijk thee gedronken.

Mind-Walk® is voor iedereen, ongeacht leeftijd, gewicht, conditie of ervaring. De deelnemers zijn erg enthousiast en ervaren meer ontspanning en lichaamsbewustzijn.

Ervaar je eigen natuurlijkheid tijdens een outdoor Mind-Walk®. Kennismaken? Bel, app of mail naar: Nienke Veurink, 06-18462721. Zie www.groenkracht.nu voor meer informatie en contactgegevens.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA