'

Jan 28
DE WIJK - Afgelopen week werd Julian vier jaar, hij was destijds de eerste baby die gebruik maakte van opvang op het IKC! In 2015 breidde Wolderwijs onderwijs zich uit met kinderopvang vanaf twee jaar. Al snel daarna, een jaartje later konden ook kinderen vanaf nul jaar opgevangen worden.De aanmeldingen stroomden binnen, het team werd steeds groter en zo kreeg de doorgaande leerlijn van peuter naar kleuter steeds meer vorm. We hebben een hele mooie samenwerking met de oudste peutergroep (kinderen van ongeveer drie/drieënhalf jaar) en de jongste kleutergroep neer kunnen zetten.

Dit zorgt ervoor dat kinderen zonder moeite de overstap maken naar het basisonderwijs. ‘Afscheidsdrama’s’ zijn verleden tijd. De twee groepen hebben hetzelfde dagritme en door met het opendeurenbeleid te werken kiezen kinderen zelf waar ze willen spelen. Zo leert de leerkracht de peuters alvast kennen. De pedagogisch medewerkster is regelmatig in groep één te vinden wat voor de kinderen erg fijn is, een vertrouwd gezicht. De twee groepen gaan iedere week samen naar de gym en muzieklessen en er wordt samen buiten gespeeld.

Zo krijgen de peuters de mogelijkheid om langzaam aan het basisonderwijs te wennen. Wanneer de peuter vier wordt vindt er een overdrachtsgesprek plaats met de pedagogisch medewerkster, leerkracht en ouder(s). We zijn trots op deze doorgaande leerlijn en we vinden het prettig dat we op deze manier goed bij de behoeften van het kind aan kunnen sluiten. Het kind staat centraal!

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA