'

Jan 30
DE WIJK/VEENINGEN - Friberne Varkenshouder Henk Jan ten Kate uit Veeningen en supermarkt ondernemer Niek Slomp van COOP Dunnink in De Wijk gaan een samenwerking aan in het leveren van Friberne varkensvlees in het diepvries schap.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl
Lokale samenwerking
Henk Jan ten Kate is met zijn varkenshouderij in Veeningen onderdeel van de Frievar groep. Deze groep varkenshouders levert met het merk Friberne varkensvlees uit aan ambachtelijke slagers en de horeca. Niek Slomp had al langere tijd de behoefte aan een herkenbaar en onderscheidend stukje varkensvlees in zijn supermarkt.

Beide ondernemers zijn er trots op om de regio te laten zien dat zij deze samenwerking aan gaan. “Wat is er nou mooier dan je lokale varkenshouder op deze manier te betrekken bij onze klanten” aldus Slomp. “De samenwerking geeft een wat hogere beleving bij het product. Het brengt de consument een stapje dichter bij de boer”. Dit is tevens een van de kernwaarden van Friberne; transparantie in de voedselketen.

Varkensvlees met een merknaam
Het Friberne vlees staat bekend om zijn malsheid en pure smaak. Duurzaamheid, de hoge mate van welzijn voor de dieren en de gezondheid van de varkens vormen de basis voor deze onderscheidende smaak. De deelnemende boerderijen vormen een geborgde keten, die nauw samenwerkt met een voorgeselecteerd aantal leveranciers. Zo is er slechts een leverancier voor het voer, werkt men met een vaste dierenartsenpraktijk en een klimaatspecialist, alles in het teken van beheersbaarheid en bewaken van de hoge kwaliteit van het eindproduct. Daarmee levert Henk Jan ten Kate binnen de keten een top product af.

Kruidenmix
Een Friberne varkenshouder geeft zijn varkens elke dag ‘persoonlijk’ een mix van kruiden die varkens in de natuur graag vreten, waaronder eikenbast, knoflook, jeneverbes, wilde tijm, oregano, vlierbessen, fenegriek en kastanje. De kruiden zorgen voor meer welzijn van de dieren en dragen daarmee bij aan een natuurlijke, pure smaak van het vlees.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA