'

Jan 29
RUINERWOLD - Het bestuur en de TC senioren hebben Johnny Wassenaar (40) uit Ruinerwold weten vast te leggen als nieuwe hoofdtrainer van VV Ruinerwold voor het seizoen 2020-2021. VV Ruinerwold is blij te kunnen mededelen dat Johnny Wassenaar met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer is. Vorige week werd al bekend dat Jantinus de Vries dit seizoen als interimtrainer het lopende seizoen zal afmaken en hiermee is de club erin geslaagd de ontstane vacatures in te vullen.

Foto: LinkedIn
Wassenaar is op dit moment nog trainer bij 3e klasser VV Ruinen en draait daar een goed seizoen, zeker gezien het vorige seizoen waarin lange tijd tegen degradatie werd gestreden. Na een lange strijd is het juist zijn toekomstige club VV Ruinerwold dat degradeerde naar de 4e klasse. Wassenaar is bij VV Ruinen een andere weg ingeslagen en ging flink verjongen ook werd het 1e en 2e gesplitst en nu gaat het 1e elftal als een speer. De jeugd kunnen motiveren is juist een belangrijk punt wat bij de ambitie van VV Ruinerwold past. Wassenaar geeft aan dat in jeugd altijd veel potentie zit, je kunt ze nog veel leren vooral op mentaal vlak.

Wassenaar begon zijn trainerscarrière in het seniorenvoetbal bij SV Olyphia als trainer van het tweede elftal, na een interimperiode bij het 1e team werd hij opgepikt bij MSC Antaris en hier werd hij hoofdtrainer bij het 2e elftal. Na 2 jaar werd hij hoofdtrainer bij VV Zandhuizen voor een periode van 4 jaar. “Toen gingen wij verhuizen van Noordwolde naar Ruinerwold en wilde ik er bewust even tussenuit, maar VV Ruinerwold trok meteen aan de bel en ik werd hoofd opleidingen”. Na 2 jaar koos hij toch weer voor het hoofdtrainersvak en ging naar 4e klasser VV Jubbega. “Na 3 mooie jaren heb ik deze club achtergelaten in de 2e klasse en ging ik naar VV Ruinen”.

Met Johnny Wassenaar haalt VV Ruinerwold een ambitieuze trainer binnen die altijd voor de prijzen gaat. “Als je een seizoen gaat beginnen, moet je altijd voor de winst spelen en als je in een bepaalde flow komt, dan kan je team iets minder zijn dan de rest, maar die 10% van de flow pakt niemand je af”. Wassenaar had nog wel wat keuzes uit clubs, maar kiest dus bewust voor Ruinerwold. “VV Ruinerwold is wat afgegleden de laatste jaren en ik zie het als een enorme uitdaging om de club weer glans te geven en ik hoop dat mensen die er de laatste jaren niet meer stonden ook weer gaan komen”.

Je ziet veel clubs overstappen naar het zaterdagvoetbal of je ziet juist dat clubs samengaan. Dat is volgens Wassenaar niet nodig in zo’n bruisende gemeenschap. “Als we er met z’n allen weer achter gaan staan, dan is VV Ruinerwold straks weer het middelpunt van het dorp, deze club hoort zeker in de 3e klasse en dat moeten we met z’n allen gaan doen”.

“Ook mooi te zien dat er achter de schermen hard gewerkt wordt aan realisatie van het kunstgrasveld, iets wat bij Ruinen trouwens ook het geval is. De accommodatie heeft daarmee straks betere mogelijkheden vooral in de wintermaanden, maar is ook geweldig in uitstraling.”

De huidige selectie blijft grotendeels intact, maar is krap bezet. “Ja klopt, ondanks dat ik ze niet veel aan het werk zie, weet ik dat het een groep is die wil blijven voetballen. Daar houd ik wel van. Het zou mooi zijn op enkele plekken, bijvoorbeeld de spitspositie, iets meer mogelijkheden te hebben. Ik weet dat er een leuke potentiele groep vanuit de jeugd aan zit te komen en daar zullen we zeker gebruik van maken”, aldus Wassenaar.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA