'

Jun 1
DE WOLDEN - Het college van B & W scherpt de voorwaarden aan voor het gebruik van in de grondgevormde funderingspalen. Deltares deed in opdracht van de gemeente onderzoek naar dit type funderingspaal, waarbij een gat in de grond wordt geboord dat vervolgens onder druk met vers betonmengsel wordt gevuld.
Maar voordat het beton volledig is uitgehard, kan er door meerdere oorzaken schade aan de palen ontstaan. Het wegspoelen van het beton door (grond)water is hierbij het grootste probleem. De palen kunnen dan de constructie onvoldoende dragen. Het gemeentelijk bouwtoezicht heeft dit soort schade de afgelopen tien jaar vaak gezien op bouwlocaties. Een vergunning voor dit type funderingspaal kan niet worden geweigerd. Wel kunnen aanvullende voorwaarden worden gesteld. Eén van die voorwaarden is dat voortaan na uitvoering een kwart van de paalkoppen ruim twee meter moeten worden ontgraven als extra controle op de kwaliteit.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA