'

Jul 2
DE WIJK - Het schoolplein van IKC De Horst ondergaat een heuse metamorfose. Samen met de leerlingenraad is de werkgroep een tijd geleden van start gegaan met plannen maken en geld inzamelen. In maart is de eerste concrete stap gezet door (onder andere) de Vijfzwaai-schommel te plaatsen.
Het plan is een leuker, groener, diverser en aangenamer plein te realiseren. En waarom zou het plein alleen voor schoolkinderen bestemd zijn? Welnee, met een Brede School trekken we een breed publiek naar onze locatie: bibliotheekbezoekers, muzikanten, buurtbewoners en de komende tien jaar zo’n 500 schoolgaande kinderen!
Een groen schoolplein heeft positieve effecten op kinderen en geeft educatieve mogelijkheden over natuur en duurzaamheid. Tegelijk biedt het ook kansen voor recreatief gebruik door buurt- en dorpsbewoners. Dit versterkt de sociale functies van de Brede School: ontmoetingen op het Buurtplein!
Onze werkgroep bestaat uit enthousiaste, ondernemende ouders van schoolgaande kinderen. In de afgelopen maanden hebben we een groot deel van het geld binnengehaald via subsidies, fondsen en sponsoren. Met vrijwilligers en professionals zijn we gestart met het plan. In september is de Kleuterbult aangepakt, in maart is de Vijfzwaai geplaatst en is er veel gras en groen aangelegd. Ook zijn er bloembakken geplaatst en zijn er diverse zitjes gekomen, waaronder een MEGA-picknicktafel.

Heel graag noemen we hier alle sponsoren en vrienden van Buurtplein De Horst: Leerlingen, team & ouderraad IKC De Horst, Wolderwijs, Engie, TVM Foundation, Martingbureau Daar-om.nl, Hoveniersbedrijf Vellinger, Compagner Bestratingen, Agrarische Dienstverlening Henk Luten, Haarmode José, Atlas Sport, Bloemboetiek Jarina, Welkoop De Wijk, Anytyme De Wijk, Tuincentrum Strijker, Buiter Beton, Annehiel Rondhoutverwerking.
Binnenkort kan je alle ontwikkelingen volgen op de website www.buurtpleindehorst.nl
Contact leggen met ons kan per email: buurtpleindehorst@gmail.com

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA