'

Jul 8
DE WIJK - In navolging van het brandweerkorps 2e Exloermond, heeft ook het korps in De Wijk/Koekange vanavond een statement afgegeven ter ondersteuning van de agrariërs. Boeren zijn in de samenleving verweven. Maar liefst elf van de twintig brandweerlieden van het korps zijn werkzaam in de agrarische sector. 'Als de boeren wegvallen, is er ook geen brandweer meer stelt melkveehouder /brandweerman Rudi Hooch Antink.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl
De boeren zijn de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Er is op meerdere plaatsen gedemonstreerd tegen de stikstofplannen van het kabinet. Ze zijn onder meer tegen een nieuwe veevoermaatregel van minister Schouten van Landbouw, die de uitstoot van stikstof uit mest wil verlagen door in het veevoer minder eiwit toe te staan. Hooch Antink: 'Het houdt een keer op, de emmer is vol!'.

Vanaf maandag 6 juli tot en met maandag 13 juli 2020 7.00 uur geldt een verbod op het demonstreren met landbouwvoertuigen op de openbare weg, parkeerplaatsen en andere openbare plaatsen. Dit verbod geldt binnen de grenzen van Veiligheidsregio Drenthe en wordt over een week heroverwogen. Zo maakte de Veiligheidsregio Drenthe maandag bekend.

En daar wringt ook gelijk de schoen. 'Want het zijn collega's. Wij zijn onderdeel van de VRD'. Daarom kwamen de agrariërs van het brandweerkorps vanavond per tractor naar de kazerne op Noordwijk. Brandweerman Jos Schreur is er duidelijk over. 'De brandweer draait op mensen uit de agrarische sector, hiermee willen we een positief signaal afgeven'.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA