'

Jul 10
DE WOLDEN - In de week van 15 tot en met 20 juni heeft de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) als eerste grote gezondheidsfonds weer gecollecteerd. Collectanten haalden in totaal bijna 130.805 euro op.
Zij gingen met collectebussen met QR-code langs de deuren om aandacht te vragen voor de spijsvertering; een wonderlijk stelsel dat zowel je vriend als je vijand kan zijn. 2 miljoen mensen in Nederland hebben problemen met hun spijsvertering. Met het opgebrachte geld redt de Maag Lever Darm Stichting levens of verbetert de kwaliteit van leven van patiënten door meer onderzoek naar spijsverteringsziekten mogelijk te maken.

De Maag Lever Darm Stichting heeft als eerste grote gezondheidsfonds weer gecollecteerd aan de deur. En dat was een uitdaging in de anderhalvemeter-samenleving. De MLDS collecteerde dit jaar op drie manieren: contactloos aan de deur, via een mobiele collecte en met online collectebussen. Contant geld werd dit jaar niet geaccepteerd. “Als eerste gezondheidsfonds digitaal aan de deur collecteren was best spannend. Maar niets doen was voor ons geen optie. Daarvoor zijn de opbrengsten van de collecte voor ons te belangrijk.”, aldus Bernique Tool, directeur MLDS. “In vergelijking met voorgaande jaren is de opbrengst duidelijk minder. Maar de ervaringen die we dit jaar hebben opgedaan met het contactloos collecteren zijn heel waardevol. QR-donaties zijn in de toekomst niet meer weg te denken bij de manieren waarop wij collecteren. Ondanks de lagere opbrengst zijn we trots op alle vrijwilligers en donateurs die een bijdrage hebben geleverd aan het behaalde resultaat.”

Met het bedrag van 130.805 euro financiert de Maag Lever Darm Stichting wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. In de onderzoeken richt de stichting zich onder andere op vroege opsporing van spijsverteringskankers, betere diagnostiek voor maag-, darm- en leverziekten en innovatieve behandelmethoden.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA