'

Aug 12
RUINERWOLD - Enige tijd geleden heeft Ernst Kuik aangegeven te stoppen met het spelen bij de selectie van KIOS. Tijd en de absolutie motivatie om er nog een seizoen aan te knopen ontbreken bij hem. Dit zijn volgens Ernst een van de kernwaarden om voor de selectie te kunnen presteren.Vanaf jongs af aan speelt Ernst bij KIOS. Alle jeugdteams heeft hij doorlopen met als hoogtepunten het deelnemen aan 2 Nationale Kampioenschappen en diverse beslissingswedstrijden om de Noordelijke kampioenschappen. Hij maakte deel uit van een team dat furore maakte met KIOS en tilden het jeugdniveau van KIOS omhoog. Aanstromend talent voor de senioren.

Op zijn 17e maakte Ernst de overstap naar de selectie. Met in het begin vooral veel inval beurten had hij een groot aandeel in de opmars van KIOS 1 naar de Overgangsklasse. In het eerste jaar van KIOS 1 in de Overgangsklasse en in het kampioensjaar in 2018-2019 speelde hij vast in KIOS 1. Niet alleen met KIOS 1 had hij succes, ook met KIOS 2 gingen ze van reserve 3e klasse naar reserve 1e klasse. In zijn begin jaren was Ernst vooral voorin het veld te vinden. Zijn zuiverheid in het schot was een ongekend wapen. Door de jaren heen is hij steeds meer allrounder gaan spelen en dat maakte hem breed inzetbaar binnen de KIOS selectie.

Ook binnen de vereniging is Ernst een graag gezien persoon. Altijd in voor een biertje en hij keert zijn hand niet om voor vrijwilligerstaken. Binnen de selectie was hij, naast zijn korfbalkwaliteiten, van onschatbare waarde. Gein, plezier en een ‘bulte rumoer’ bracht de bijna 30 jarige Spekbraander altijd met zich mee.

Na twaalf seizoenen KIOS selectie komt er een einde aan de ‘Ernst tijdperk’. Via deze weg wil KIOS hem bedanken voor zijn grote inzet en het vele plezier wat hij bracht aan de KIOS supporters.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA