'

Sep 1
DE WIJK - Het was dinsdag 1 september een heugelijke dag voor Katrienus Bennink (84) en Marie Bennink Kiers (80) Beide echtelieden stapten 60 jaar geleden in het huwelijksbootje. Burgemeester de Groot kwam het diamanten bruidspaar daarom persoonlijk feliciteren met een bos bloemen.

Katrienus verloor al jonge leeftijd beide ouders. Tot zijn 14e jaar woonde hij in een weeshuis. Daarna kreeg hij kost en inwoning bij een boer in Ansen. Zijn eerste baantje was bij Weltevreden in Hoogeveen. Als loopjongen mocht hij op de motorbakfiets spullen rondbrengen. ‘Dit was van korte duur, ik kreeg elke keer bekeuringen omdat ik officieel niet op een bakfiets mocht rijden’. Na diverse omzwervingen kwam hij terecht in Dwingeloo. Toevallig ook de woonplaats van Marie.

Het was echter op een dansavond in Uffelte waar ze voor het eerst aan de praat kwamen. Groot was de verbazing van Marie, toen Katrienus enige tijd later aanbelde bij het gezin waar ze werkte in de huishouding. ‘Ik zei tegen hem, hoe kom je aan dit adres?’ Dat had ie van mijn vader gekregen vertelde hij’. Ze kregen verkering, en Katrienus was veel te vinden op de boerderij bij zijn schoonouders. Marie: ‘Dat was wel fijn, zo had hij toch een thuis’. Na de trouwdag trokken ze tijdelijk in op de boerderij. Tot ze een huis vonden in Meppel. Hier hebben ze het grootste gedeelte van hun leven gewoond. Katrienus werkt daar voor Apotheek Rinsema, maar werd op zijn 46e jaar volledig afgekeurd. Marie werkte in de huishouding, en later nam ze monsters af bij de boeren. Ook verzorgde ze acht jaar lang het agentschap van Dagblad van het Noorden. Daarnaast was ze vele jaren betrokken bij de speeltuinvereniging en wandelvereniging in Meppel. En ze mag nog graag handwerken. Katrienus was altijd een fervent visser. Ook kaarten en biljarten doet hij nog steeds graag. Vakantie vieren deden ze ook altijd graag met het gezin. Vele jaren hadden ze een grote stacaravan op camping Smalbroek.

Het echtpaar kreeg samen twee kinderen. Die op hun beurt zorgden voor zes kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Omdat de gezondheid te wensen overlaat, wonen ze sinds een jaar in een aanleunwoning bij Zorgcentrum Dunninghe in De Wijk. Marie: ‘We hebben het hier prima naar de zin, ook de kinderen en kleinkinderen staan altijd voor ons klaar’.
Het geheim van 60 jarige huwelijk is volgens Marie: ‘Er voor elkaar zijn in voor en tegenspoed. En af en toe een meningsverschil hoort daarbij. Mensen die zeggen dat ze nooit ruzie hebben die geloof ik niet!’.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA