'

Sep 12
DE WOLDEN - De Wolden heeft dit jaar een alternatieve Open Monumentendag. In het weekend van 12 en 13 september zijn er geen gebouwen opengesteld. In plaats daarvan is er gewerkt aan een digitale versie van Open Monumentendag in De Wolden.

Dit jaar gaat monumentendag Digitaal. Foto: Dienke Dorland
Ruimtelijk niet mogelijk
De voorbereidingen waren al volop bezig. Maar het comité Open Monumentendag vindt het dit jaar niet verstandig en niet haalbaar om ruimtelijk invulling te geven aan dit evenement.
De kern van Open Monumentendag is het bezoeken en beleven van de gebouwen. Dat is door de beperkingen van de Coronacrisis heel lastig. Daarbij komt dat veel eigenaren van monumenten ook graag een jaar over willen slaan.

Digitaal beleven
Videomaker Martijn van Hese heeft tien bijzondere monumenten in De Wolden van binnen en buiten gefilmd om ze ook tijdens corona toegankelijk te maken.
Langs die weg wil de organisatie een digitaal bezoek aan enige monumenten mogelijk maken. “Zo valt er in september toch iets bijzonders te beleven rond de monumenten. We hebben er alle vertrouwen in dat we daar samen iets moois van gaan maken. We hopen dat er in 2021 weer een ‘gewone’ Monumentendag mogelijk is”, aldus wethouder Hilda Mulder.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA