'

Sep 14
DRENTHE - Vorige week vonden de eerste busritten met schoolklassen naar de musea in Drenthe weer plaats. Eind maart werd het busvervoer in het kader van provinciale project Culturele Mobiliteit geschrapt vanwege corona.

Met de nodige aanpassingen in de bus en het museum is het nu voor scholen toch mogelijk om weer een educatief programma in het museum te volgen. Stichting Kunst & Cultuur (K&C) is enorm blij met deze ontwikkeling.

Projectcoördinator Simone Koelman van K&C: “We zijn zo blij dat er ook weer buiten de school activiteiten kunnen plaatsvinden, omdat dit voor veel kinderen van onschatbare waarde is. We hebben de nodige maatregelen getroffen. Er worden momenteel geen combinatieritten gemaakt met andere scholen en ook het programma in het museum wordt steeds door één school per keer gevolgd. Zitplaatsen binnen een afstand van 1,5 meter tot de chauffeur worden niet gebruikt en leerlingen houden afstand tot de museumdocent. We doen er alles aan om de veiligheid van zowel de kinderen als de leerkracht en buschauffeur zoveel mogelijk te waarborgen. De scholen die vorige week zijn vervoerd zijn heel enthousiast. Iedereen is opgelucht dat ze weer mogen’.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA