'

Sep 15
DE WOLDEN - Zondag 20 september en maandag 21 september kan men de sportfunctionarissen van De Wolden en Hoogeveen met een fakkel in de hand zien (hard)lopen in etafettevorm van Nieuwlande tot de Schiphorst.
De estafette zal gaan in etappes van 5 à 7 kilometer met tussenstations in Nieuweroord, Hoogeveen, Zuidwolde en de Wijk. Dit lopende vuurtje vindt plaats in het kader van de Nationale Sportweek die maar liefst tien dagen duurt.

Olympisch symbool

Emmen is gaststad/gastgemeente van de Nationale Sportweek. Drenthe wil als Community of Sport laten zien dat er wordt samengewerkt aan het thema sport en bewegen. Iedere gemeente is betrokken en de komende twee jaar mag Drenthe gaststad/gastgemeente zijn van de Nationale Sportweek. Reden genoeg om met het Olympische symbool van een fakkel een tocht door de provincie te maken.

Het startschot zal plaatsvinden op vrijdag 18 september bij de opening van de Nationale Sportweek in Emmen. De finish zal eveneens in Emmen plaatsvinden tijdens de afsluiting van de Nationale Sportweek. De fakkeltocht komt door alle 12 gemeente van de provincie en alle inwoners kunnen aansluiten bij de stoet.

De route van 210 kilometer is verdeeld over de tien dagen die de Sportweek telt. Iedereen, jong en oud, sporters en niet-sporters, inwoners en bekenden mag meedoen aan de wandeling. Er wordt gestart en gefinisht in Emmen. Iedere dag kan men aanhaken bij één of meerdere etappes.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA