'

Okt 19
REGIO - Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is iets gestegen. Er zijn in september 8 bedrijven meer failliet verklaard dan in augustus, meldt het CBS. Het aantal uitgesproken faillissementen blijft laag.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl
Aantal faillissementen op laag niveau
Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 816 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend redelijk vlak. Na april 2020 daalde het aantal faillissementen vier maanden op rij en bereikte in augustus 2020 het laagste niveau na augustus 1999. In september nam het aantal faillissementen iets toe.
Meeste faillissementen in de handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in september 211 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 40. Dat is er een meer dan in augustus.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in september de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag.

Week 40: 37 faillissementen
Het aantal faillissementen van bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) in week 40 kwam uit op 37. Dat waren er 14 minder dan in week 39. Daarnaast gingen er 10 eenmanszaken failliet, 2 minder dan in week 39. In de eerste 40 weken van 2020 zijn 2.621 bedrijven en instellingen (inclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Dat zijn er 264 minder dan in dezelfde periode van 2019.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA