'

Nov 27
DE WOLDEN - Komende oudejaarsdag mag geknald worden met carbid, maar er gelden strenge regels. Dat hebben de Drentse burgemeesters besloten in overleg met Veiligheidsregio Drenthe (VRD).

Carbidschieten Ruinerwold (20)A
Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Maandag werd al bekend dat er in elk geval geen landelijk verbod op carbidschieten komt. Het idee bestond om in lijn met het landelijke vuurwerkverbod carbid in heel Nederland te verbieden. Veiligheidsregio's en gemeenten mogen daar nu zelf over beslissen.

"De belangrijkste boodschap vanuit de gemeenten naar inwoners, verenigingen en carbidclubs is dit jaar dat carbidschieten alleen verantwoord is indien dit gezond en veilig kan plaatsvinden. De geldende landelijke covidregels en lokale APV-regels zijn daarbij leidend", zegt Marco Out, voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe. Als dat op bepaalde locaties niet mogelijk is, dan is het dringende advies om deze activiteit dit jaar daar niet door te laten gaan.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA