'

Nov 28
DRENTHE - In totaal 40 musea, podia, festivals en andere instellingen krijgen een bijdrage van de provincie Drenthe om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen.

Gedeputeerde Staten hebben €170.000 beschikbaar gesteld voor extra noodsteun om de culturele basisinfrastructuur in de 12 Drentse gemeenten overeind te houden. De gemeenten hebben zelf de instellingen voorgedragen die dit steuntje in de rug krijgen. Op de lijst staan bijvoorbeeld het Shakespeare Theater in Diever, Hello Festival in Emmen en Cultureel café De Amer.

Naast deze €170.000 heeft de provincie in de eerste fase van de coronacrisis gereageerd door noodsteun te verlenen aan meerdere grote instellingen. Zo hebben de grotere musea steun ontvangen en is er een afzonderlijke regeling voor kleinere musea. De zes grotere theaters in Drenthe hebben van het Fonds Podiumkunsten, de provincie en de gemeenten subsidie ontvangen om de periode na de zomer door te komen en er is een snelloket voor culturele COVID-19 projecten opgezet.

In het nieuwe steunpakket voor de culturele sector, dat onlangs door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werd gepresenteerd, ontvangen Nederlandse gemeenten €150 miljoen. Voor Drentse gemeenten is vanuit dit steunpakket meer dan €3,2 miljoen beschikbaar.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA