'

Dec 29
RUINERWOLD - Dinsdagmiddag heeft een delegatie van het 'Comité oorlogsmonument Hardenweg' kaarsen ontstoken voor de zeven bemanningsleden van de Halifax-bommenwerper, die op 29 december 1943 om ongeveer 19.00 uur is neergestort in een weiland aan de oostkant van de Havelterweg.

Deze keer zijn ook kaarsen geplaatst en bloemen gelegd op het monument op de algemene begraafplaats Blijdenstein, waar zes van de zeven slachtoffers zijn begraven. Bij beide monumenten heeft het comité informatiepanelen over de crash en over de bemanning geplaatst. Deze panelen zouden normaal gesproken afgelopen mei deel hebben uitgemaakt van de tentoonstelling '75 jaar bevrijding Ruinerwold', die vanwege de coronamaatregelen geen doorgang kon vinden.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA